Ви нарешті його полюбите: найкращий рецепт гарбузового супа

Обираючи гарбуз, шукайте яскраві за кольором м'якоті сорти – що яскравіший колір, то смачніший овоч

В осінньо-зимовий сезон я досить часто дегустую супи з гарбуза. І мене завжди накриває нестримним потоком солодкого смаку, що, звичайно, дещо заважає в гарбузовому супі. Та все ж одного разу мені вдалося знайти найсмачніший рецепт цієї страви, яким я із особливим задоволенням ділюся з вами.

Але спочатку поради щодо вибору гарбуза:

– беріть яскраві за кольором м'якоті сорти – що яскравіше, то смачніше;

– аналогічно і за смаком спробуйте сирий гарбуз, і ви відразу зрозумієте його характеристики;

– найбільше мені подобаються довгасті сорти та ромашка, мускат;

– рекомендую також спробувати фреш з гарбуза – він дещо схожий на морквяний, але має більш витончений смак.

Інгредієнти

• 600-700 г печеного гарбуза з чебрецем

• 100 г цибулі

• 300 г консервованих томатів у власному соку пелаті

• 20 г жовтої пасти каррі або суха суміш

• гарбузове насіння, гарбузова олія

• олія для смажіння і запікання

Приготування

Очистіть гарбуз, наріжте на довільні шматки, скропіть оливковою олією і посипте сіллю. Також за бажанням додайте свіжі гілочки чебрецю. Запікайте в духовій шафі під фольгою або в рукаві протягом 30 хвилин за температури 200°С. Потім я відкриваю і ще хвилин 10 підсушую гарбуз.

Взимку я використову томати пелаті, але якщо є свіжі – то треба їх узяти вдвічі більше і попередньо бланшувати

Взимку я використову томати пелаті, але якщо є свіжі – то треба їх узяти вдвічі більше і попередньо бланшувати, щоб зняти шкірку.

Наріжте цибулю. На середньому вогні обсмажте до легкого рум'янцю, додайте томати і протушкуйте ще хвилин 10. Далі додаю запечений гарбуз, навіть з рідиною, якщо є на деці, додаю овочевий бульйон або воду, доводжу до кипіння і занурувальним блендером перетворюю все у пюре. Водою регулюю бажану густоту.

Додайте сіль і пасту каррі. Подавайте страву гарячою, поливши гарбузовою олією та посипавши трохи підсушеним гарбузовим насінням.

До речі, можна також додавати кокосові вершки – як прикрасу або для урізноманітнення смаку вже під час подачі страви. Також цей рецепт підійде на Великий піст. Смакуйте із задоволенням!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі