Смачна вечеря нашвидкуруч. Рецепт картопляних ньокі від шефа

Ньокі можна зберігати замороженими, а ще вони дуже смачні на наступний день, якщо їх підсмажити на пательні

Пропоную сьогодні приготувати картопляні ньокі. Попри те, що італійці відносять ньокі до пасти, технічно вони більше є галушками або навіть варениками. Тож якщо ви полюбляєте наші українські галушки, то впевнений, що й італійські ньокі припадуть вам до душі.

Інгредієнти

• 500 г очищеної натертої картоплі

• 1 маленьке яйце

• 100-110 г пшеничного борошна + на підпил

• 70 г пармезану

• 5 г солі

• мускатний горіх

Приготування

Картоплю попередньо запікаю, охолоджую, а потім натираю на терці (мені подобаються жовті сорти, які потім дають суху розсипчасту масу). Тоже раджу завжди мати вдома готову картопля – так приготування вечері забере лічені хвилини! До речі, ньокі можна робити з відвареної картоплі, але звертайте увагу на вологість. Можна ще робити з гарячої картоплі сухе пюре, а потім також використати у готові вироби.

Якщо плануєте робити ньокі з соусом, то раджу зробити на них бороздочки виделкою

Отже, у картопляну масу додаю яйце, борошно, сіль, мелений мускатний горіх та тертий пармезан. Замість пармезану можна узяти будь-який ваш улюблений витриманий сир. Замішую швидко тісто, багато його місити не треба. Формую овальні вироби, не забуваю підпилювати борошном стіл, овальні вже можна використовувати. Але якщо будете робити з соусом, то краще зробити бороздочки виделкою або спеціальною дощечкою.

Відварюю ньокі у підсоленій воді, поки не вспливуть, а потім ще хвилинку! Перекладаю у пательню з соусом – і смакуємо.

До речі, якщо ви не їсте картоплю, частину картопляного пюре можна заміняти на батат, моркву, сухе гарбузове пюре – буде дуже смачно!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі