Домашня пахлава з медом і горішками: простий і швидкий рецепт

Цей десерт – справжня зірка східної кухні. Ваші рідні будуть у захваті

Пахлава є однією з найвідоміших страв східної кухні. Цей солодкий десерт з горіховою начинкою завоював серця гурманів по всьому світу. Пропоную разом приготувати найсмачнішу пахлаву з тіста філо з горіхами та медом в домашніх умовах. Вона готується дуже легко, а головне – швидко.

Інгредієнти для пахлави

• 400 г тіста філо

• 180 г вершкового масла (жирністю 82%)

• 400 г волоських горіхів

Для сиропу

• 120 мл води (8 ст. л.)

• 220 г цукру (11 ст. л. без гірки)

• 100 г меду (5 ст. л.)

Приготування

Обов'язково обсмажте горіхи в розігрітій до 170 градусів духовці з конвенцією 10-12 хвилин. Дайте їм охолонути, потім відкладіть трішки красивих половинок для декору. Решту подрібніть за допомогою комбайна. Маємо отримати горіхову крихту.

Розтоплюємо вершкове масло. Беремо лист тіста філо та змащуємо його вершковим маслом. Зверху посипаємо горіховою крихтою. Накриваємо іншим листом філо. Знову змащуємо вершковим маслом та присипаємо горіхами. Так повторюємо шість разів.

Для приготування пахлави краще використовувати хлібний ніж та форми для мафінів

Скручуємо тісто філо з маслом та горіхами в рулет. Розрізаємо рулет на 6 рівних частин. Краще використовувати хлібний ніж. Беремо форму силіконову або металеву форму для мафінів. Вкладаємо рулетики в форму. Зверху поливаємо залишком вершкового масла та відправляємо випікатися в розігріту духовку до 180 градусів з конвенцією на 13-15 хв. Дістаємо пахлаву з духовки.

Приготуємо сироп. Змішуємо в сотейнику воду з цукром та доводимо до кипіння. Коли цукор розчинився, додаємо мед та перемішуємо. Поливаємо гарячу пахлаву гарячим сиропом. Зверху присипаємо горіховою крихтою та декоруємо половинками горіхів. Повертаємо нашу пахлаву в духовку на 2-3 хвилини. Лишаємо пахлаву при кімнатній температурі охолоджуватись.

Готово!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі