Просто і неймовірно смачно: готуємо кримськотатарські янтики

Головний їхній секрет в тому, що цибулі має бути вдвічі більше, ніж фаршу – саме в такій пропорції начинка вийде максимально соковитою

Отже, готуємо янтики – це кримськотатарська традиційна страва. Їх раніше готували круглими і називали "тогерек" (в перекладі – "коло"). Або ж ще називали сухими чебуреками. Точніше, кримські татари називають його не чЕбУрек, а чІбОрек, що у перекладі "чі" — "сирий", "борек" — "пиріжок". Чому "сирий"? Ну бо смажать у великій кількості киплячої рослинної олії, він за хвилину набуває золотистої шкоринки, а всередині фарш і цибуля, які можуть і не приготуватися повністю (але це в ньому не відчувається). Тому є ось це "чі". Можливо, сирий.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі