Вибори в Польщі: які наслідки для нас матиме зміна уряду

Всі ці зернові сварки – то лише дрібниці, які швидко забудуться. Залишаться лише інтереси, які на сьогодні у Польщі та України близькі як ніколи

У Польщі – ймовірна зміна уряду. За попередніми підрахунками, у результаті парламентських виборів шанс сформувати уряд має коаліція "Громадянська коаліція", "Третій шлях" та "Лівиця". Політики цих партій вже успішно формували коаліції в минулому, тому такий формат коаліції ні для кого не буде сюрпризом.

Якщо результати підтвердяться, то Польщу ще чекає довгий процес формування коаліції. Згідно з конституцією, спочатку шанс сформувати уряд має отримати "Право і Справедливість" – партія-переможець. Крім того, результати виборів ще має затвердити суд, і вже потім прогнозована коаліція сформує кабмін.

Нова-стара Польща Туска буде Польщею, орієнтованою на Брюссель, економіку та активну регіональну політику, тоді як Польща Качинського – це політика, спрямована на захист ідентичності, церкву, певну регіональну замкнутість та національну безпеку.

Єдина партія, яка негативно налаштована до України, – "Конфедерація" – набрала менше прогнозованого

Але для України і перша, і друга Польща – стратегічно дружня. Єдина партія, яка негативно налаштована до України, – "Конфедерація" – набрала менше прогнозованого.

Вибори у Польщі – це взагалі вибори, де Україна ніколи не прогрАє. Геополітичні інтереси та дуже гостра історична пам'ять поляків, які добре пам'ятають, як їхню державу систематично ділили між собою сусіди – з обов'язковою участю Росії – спонукає польське суспільство формувати владу, яка підтримуватиме Україну – по факту, геополітичний буфер для Польщі.

Всі ці сварки "про зерно" або тому подібне – то лише дрібниці, які швидко забудуться. А залишаться лише інтереси. Які на сьогодні у Польщі та України близькі як ніколи.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі