Здивуйте всіх: готуємо лоллі-попси з курячих гомілок

Це гарне та вишукане блюдо, а діти від нього просто в захваті

Так-так, вам не почулося: сьогодні розкажу, як готувати лоллі-попси (в оригіналі це такі карамельки на паличці) саме з курячих гомілок, бо їхнє мʼясо мені подобається найбільше, воно ніжне та соковите. Приготування не забере у вас багато часу, а ось на столі ця страва виглядає так, наче ви чаклували над нею годинами.

Інгредієнти для м'ясної начинки

• 1 кг курячих гомілок

• паприка, ворчестер або соєвий соус, сіль, мускатний горіх

• 50 г вина

• 200 г моркви

• 200 г цибулі

• 3 зубчики часнику

• 200 г зеленого горошку

• 200 г томатів пелаті

• сіль, перець, олія

Інгредієнти для тіста

• 250 г борошна

• 25 г цукру

150 г масла вершкового 82%

60-75 г води

• дрібка солі

• яйце на помазку

Приготування

Починаємо з тіста. У борошно я додаю сіль, порізане кубиками дуже холодне масло і рублю ножем, поки масло не розійдеться у маленькі грудочки, або можна це зробити у тістомісі. Тоді вливаю крижану воду, замішую тісто і відправляю у холод на декілька годин.

Поки тісто відпочиває, готую м'ясну начинку. Гомілки змащую спеціями та сіллю, трішки мариную і смажу на пательні. Коли зʼявляється скоринка, додаю вино, накриваю пергаментом і кришкою та томлю 1,5 години аж до мʼякості. А потім охолоджую.

Бульон від курячих гомілок не зливайте – він нам ще знадобиться

Нарізані кубиком овочі обсмажую на пательні в такому порядку: морква, потім цибуля, часник та томати, а останнім додаю бульйон, що утворився від курячих гомілок. Ще трішки тушкую і в кінці додаю горошок, сіль та спеції за смаком. Додаю трішки крохмалю або борошна, щоб загустіло. Мʼясо з охолоджених гомілок додаю до овочевого соусу.

Кісточку гомілки залишаю і обрізаю суглоб. У тісто гарно викладаю курятину та у вигляді кошика все загортаю. Кісточку додаю у самому кінці – це буде наша імпровізована паличка. Зверху тісто змащую яйцем і випікаю у духовці 15-17 хвилин при температурі 200 градусів до рум'яності.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі