Гамбіт Байдена і відставка Маккарті. Що за інтриги вирують у Конгресі?

Все це нагадує "валідольну" гру в футбол, коли перемога твоєї команди очікується в останні хвилини матчу. Тільки ціна тут – не цифри на табло

Відставка вже колишнього спікера Палати представників Кевіна Маккарті – результат його невдалої спроби в один хід стати політиком світового рівня. Його гра була в тому, щоби особисто урівноважувати суперечності між президентом Джо Байденом та трампістами, а відтак, маючи "золоту акцію", особисто впливати на рішення, які формують світову політику.

Але гамбіт Байдена виявися в тому, щоби спочатку піддатися на умови Маккарті під час голосування за тимчасове продовження фінансування роботи уряду, а потім разом з радикальними республіканцями відправити його у відставку і тим самим розколоти республіканців на два табори. Наголошу – розколоти у Палаті, де у них зараз більшість.

Дуже ймовірно, що голосування за допомогу Україні буде частиною інтриг, пов'язаних з обранням спікера

Не скажу, що це хороша новина для України. Адже тепер нас чекає довга процедура окремого голосування за допомогу Україні, яка ускладнюватиметься довгою процедурою обрання нового спікера Палати. Дуже ймовірно, що голосування за допомогу Україні буде частиною інтриг, пов'язаних з обранням спікера. Тому виділення нової допомоги Україні може затягнутися ну дуже надовго.

Все це нагадуватиме "валідольну" гру в футбол, коли перемога твоєї команди очікується в останні хвилини матчу. Тільки ціна тут – не цифри на табло.

Байден боротиметься, адже його політична доля теж залежить від успіху України

Хоча переконаний, що Байден протисне і голосування у Палаті представників, і знайде інші механізми підтримки України, якщо це голосування затягнеться. Адже його політична доля вже давно теж залежить від успіху України. І тому він боротиметься не просто за Україну. Він виборюватиме свою перемогу у президентських виборах.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі