І ти, Бруте? Путіна знову принизив "союзник"

Токаєв заявив, що його країна буде дотримуватися санкційного режиму

Володимира Путіна "кинув" ще один союзник по ОДКБ. Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що його країна буде дотримуватися санкційного режиму у відношенні до Росії. Більше того, Токаєв каже, що Казахстан не буде використаний для того, щоби у якийсь спосіб Росія могла обійти антиросійські санкції.

Про це він сказав під час свого візиту в Німеччину. Можна було би подумати, що це він сказав це лише з дипломатичних міркувань. Але ж, наприклад, Грузія, яку звикли вважати "прозахідною країною", публічно заявила, що не буде підтримувати санкційний режим. Мовляв, це не в її інтересах!

Всі вважали, що після подій минулого року Токаєв буде одвічно зобов'язаний Росії і робитиме все, що скажуть у Москві. Але ні

А от Токаєв вважає, що в інтересах Казахстану підтримувати антиросійські санкції. І це той самий Токаєв, який утримався при владі ледь не завдяки Росії. Пам'ятаєте акції протесту минулого року, коли в Казахстані була оголошена операція ОДКБ "по охороні важливих об'єктів"? Тоді багато хто вважав, що після цих подій Токаєв буде одвічно зобов'язаний Росії і робитиме все, що скажуть у Москві.

Але поки робить Токаєв все, що кажуть в Казахстані. Або що іноді кажуть на Заході. А ще іноді – що кажуть в Пекіні.

Російські пабліки вже здіймають з цього приводу скандал. Але російське МЗС – навпаки, було максимально ввічливим і заявило, що сподівається, що дотримання Казахстаном антиросійських санкцій не вплине на розвиток казахсько-російських відносин.

Росія вже не наважується навіть протестувати, бо з усіма сусідами вже пересварилася

Уявляєте? Дотримання Казахстаном антиросійських санкцій не вплине на розвиток казахсько-російських відносин! Росія вже не наважується навіть протестувати з цього приводу. Бо з усіма сусідами вже пересварилися і далі сваритися і лякати вже нема куди і нема чим!

Ось так виглядає приниження путінської гордині сусідом, якого ще недавно вчора вважали "своїм".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі