Чиновник часів Януковича знову при посаді. Ганебна помилка

З приходом до влади в Україні Януковича - Росія розпочала зносити здобутки визнання Голодомору геноцидом попереднього президента

Одним із головних завдань Росії в історичній політиці в попередні десятиліття було заперечення геноцидного характеру Голодомору. Колосальні ресурси витрачалися на те, щоб так не сприймали його в Україні, не визнавали таким в світі.

З приходом до влади в Україні Януковича - Росія розпочала зносити здобутки визнання Голодомору геноцидом попереднього президента. Тому новий, обраний в 2010 вже на першому ж своєму виступі закордоном весною цього року сказав, що нема підстав твердити про геноцид, була лиш загальна трагедія народів СРСР.

Нове керівництво СБУ почало закривати архіви КГБ, де містилася інформація про події 1930-х.

Вєдєнєєв озвучувач російських наративів про наше минуле

Але головними інструментами цієї російської кампанії стали нові очільники Українського інституту національної памʼяті, структури створеної за Ющенка саме для дослідження Голодомору і поширення інформації про нього. Це були комуніст Валерій Солдатенко та кагебіст Дмитро Вєдєнєєв. Обидва встигли наробити шкоди Україні поки перший з них був директором УІНП, а другий його заступником. Обидва втекли з посад після втечі Януковича в 2014.

І ось вчора дізнаюся, що Вєдєннєєв знову на посаді заступника директора. Щоправда вже не Інституту національної памʼяті, але все ж державної установи - Інституту українознавства. Це неприпустимо , тим паче в час війни - Вєдєнєєв озвучувач російських наративів про наше минуле.

Міністерство освіти і науки України і особливо пан Оксен Лісовий виправте цю ганебну помилку. Особливо ганебну у рік коли відзначаємо 90-ті роковини Голодомору. Той, хто стирав памʼять про його жертв не повинен працювати в державних структурах.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі