Ганебний шантаж. Що не так зі списком реформ від США

Реформуватися потрібно і США цілком можуть вимагати реформ в обмін на фінансування українського бюджету, гуманітарної допомоги, фінансування програм. Але, не щодо поставок зброї. Адже снаряди та танки у нас ніхто не краде і на базарах не продає

Прочитала безліч аналітики та передивившись купу переможного відео на тему "США висунули вимогу до України з переліком конкретних реформ для продовження військової та фінансової допомоги". Не розумію загального захоплення. Ви дійсно не бачите різниці між поставками зброї для армії, що прямо зараз йде у наступ та фінансуванням пенсій і зарплат обивателям і чиновникам?

Згадується, як Лещенко та компанія носилися по західних посольствах у Київі з ідеєю відмінити Україні безвіз, бо реформи не реформуються. Навіть стаття така була у повністю незалежній УП. Скільки тоді галасу було. Поборників цієї ідеї тоді ледь не розірвали на шмаття. А чому тоді суспільство зреагувало так, а зараз по іншому? Позбавлення українців можливості випити каву з круасаном в Парижі хіба більш несправедливе покарання невинних громадян за дії влади, ніж позбавлення українських військових шансів на виживання у окопах?

Це не гідно країн, що маркують себе як вільні та демократичні

На мій погляд, подібні вимоги та ще й спрямовані до всіх донорів є ганебним шантажем. Це не гідно країн, що маркують себе як вільні та демократичні. До прикладу, в тих же США неможливо відмовити ув'язненому (тобто людині, що знаходиться в безвиході та повністю залежному стані) у наданні необхідної допомоги для виживання, поки він щось не підпише, на щось не погодиться та інше. Там навіть у воді не можна відмовити у якості спонукання до співпраці. А тут, виявляється "ето другоє". Цілком гуманним є відмова у поставках зброї, що є запорукою виживання для мільйонів.

Абсолютно огидно усвідомлювати, що у вільного світу до нас якісь інші норми та правила. І так, реформуватися потрібно і США цілком можуть вимагати реформ в обмін на фінансування українського бюджету, гуманітарної допомоги, фінансування програм. Але, не щодо поставок зброї. Адже снаряди та танки у нас ніхто не краде і на базарах не продає.

Ба більше, можна і потрібно вимагати реформування в обмін на запрошення до НАТО на Вашингтонському саміті. Мовляв, "якщо не зробите те-то, запрошення та гарантій безпеки не отримаєте". Але ж нам не пропонують запрошення до НАТО у якості заохочення. Нам дуже нетуманно натякають: "Реформуйся, або здохніть". А всім тим, хто радіє оприлюдненому ультиматуму - пропоную сісти в окопі та почекати нової зброї від 15 до 18 місяців, поки український парламент проголосує за затребувані США законопроєкти у встановлені ними строки.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі