Бабагануш від шефа: найкраще, що можна приготувати з баклажанів

Щоб смак був ніжнішим, додайте кілька ложок густого йогурту і трішечки меленої зіри

Я обожнюю баклажан – цю незвичайну, красиву ягоду. А ще обожнюю спеції та різного роду експерименти, тому іноді додаю від себе щось у страву. Цей рецепт – не виключення. Тож пропоную разом приготувати смачненький бабагануш – популярну страву близькосхідної кухні.

Інгредієнти

• 5 гарних баклажанів

120-150 г тахіні (або кунжуту)

• 2-3 зубочки часнику

• половинка лимона на сік

• сіль, зелень

• оливкова олія

Приготування

Баклажани проколюю виделкою і запікаю на грилі з чотирьох сторін на великому вогні, просто до вугільної скоринки. Так вони стають аж підкопченими. Вдома такий ефект в мене виходить, коли печу так само баклажан на сухій пательні або прямо на поверхні електричної плити – щоправда, запах буде по усій квартирі. А можна запікати в духовці, але приділіть достатньо часу, щоб м'якоть не була надлишково соковитою.

Баклажани накриваю плівкою і охолоджую, зачищаю. У м'якоть додаю тахіні, січений часник, лимонний сік, зелень кінзи та петрушки, на ваш вибір.

Тахіні – це кунжутна паста. Якщо немає готової можна взяти кунжут, злегка підсмажити його на пательні і потім перетерти у ступці

Тахіні – це кунжутна паста. Якщо немає готової можна взяти кунжут, злегка підсмажити його на пательні і потім перетерти у ступці. Я додавав сік лимону і сіль, щоб утворювалась прямо паста. А ще, думаю, можна було б легко б замінити кунжут на смажене насіння соняха – мені воно до баклажана також дуже смакує.

Щоб смак був ніжнішим, я додав кілька ложок густого йогурту і трішечки меленої зіри. Далі – запашна оливкова олія, все це добре перемішати. Готово!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі