Переговори з агресором. ООН забула, для чого вона?

Організації Об'єднаних Націй давно потрібна реформа

На Заході продовжують обговорювати таємні перемовини генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша з Сергієм Лавровим, під час яких генсек ООН згоджується на російські умови – тобто на часткове зняття санкцій – в обмін на поновлення зернової угоди.

В ООН просто забули, для чого створювалася їхня організація, – а саме, що вона створювалася для посилення безпеки у світі. Створення ООН у 1945 році було реакцією на жахи Другої світової війни та на недолугу політику Ліги Націй – попередника ООН, яка не змогла зупинити Другу світову війну.

Саме міжнародна безпека завжди була головною метою діяльності ООН. Але її нинішній головний бюрократ вирішив, що вони можуть займатися всім – в тому числі зерном

Саме міжнародна безпека завжди була головною метою діяльності ООН. Але її нинішній головний бюрократ вирішив, що вони можуть займатися всім – в тому числі зерном для бідних країн. При цьому йти на поступки диктатору, який порушує ту саму міжнародну безпеку, заради якої і створювалася організація!

Бо дуже вже хочеться бути хорошим для всіх – і для численних бідних країн, і для відвертих диктаторів, які лякають світ ядерною катастрофою.

Хоча головний орган ООН, нагадаю, називається Рада безпеки ООН, а не Рада зерна ООН.

Організації Об'єднаних Націй давно потрібна реформа. В першу чергу зміна тієї самої Ради Безпеки ООН, в якій Росію треба позбавити права вето. Саме на це має спрямовуватися зусилля і оонівських бюрократів, і української дипломатії, і Заходу, і Глобального півдня. Якщо, звісно, всі вони щиро прагнуть зробити світ безпечнішим.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі