Ближче до миру, подалі від Росії. Чому зустріч у Джидді важлива

Це перша "нелінійна" зустріч щодо війни в Україні, коли переговорники представляють бачення не протилежні, а дуже розмаїті

Після зустрічі у Саудівській Аравії війна не закінчиться. А от латентних союзників у Росії може стати менше. Перетягування країн Глобального півдня під формулювання, що мир можливий лише за умови територіальної цілісності України – це шлях того, щоби крок за кроком витискати ці країни із ланцюжків обходу антиросійських санкцій та закупівель російських енергоносіїв, завдяки яким Росія має гроші на війну.

Успіх зустрічі – участь Китаю, який раніше навряд би погодився на подібні переговори, якби там не було представників Росії. Як і участь Індії, через яку і відбувається значна частина аморальної торгівлі російською нафтою.

Кожна така зустріч – це затягування в зону конкретної відповідальності конкретних країн, які, взявши на себе зобовʼязання, будуть зацікавлені у мирі в України

Але тепер кожна така зустріч – це затягування в зону конкретної відповідальності конкретних країн, які, взявши на себе зобовʼязання, будуть зацікавлені у мирі в України. Знову таки, звісно, на засадах територіальної цілісності України.

І стратегічно це має поступово підтягувати країни Півдня до позиції, близької до розуміння миру, яку висловлюють Захід та Україна.

Це перша так би мовити "нелінійна" зустріч щодо війни в Україні, коли переговорники представляють бачення не протилежні, а дуже розмаїті – як розмаїтими є 40 країн-учасників, які беруть у ній участь. І це добре. Бо дозволяє залучати до українського бачення миру більше країн. Без участі Росії.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі