Фестиваль принижень Путіна продовжується

Навіть не уявляю, що він видумає далі, щоби показати своє світове лідерство. Може, інопланетний конгрес?

Це ж треба було Путіну організувати у себе, в Москві, цілий саміт Африка – Росія, щоби отримати приниження від президента Зімбабве.

Задачею саміту, який організувала Росія, було перетягнути на свій бік країни Африки і спонукати їх тиснути на Захід – мовляв, давайте йдіть на умови Росії, тільки відкрийте нам зерновий коридор. А заодно, в подальшому, взагалі, враховуйте інтереси Росії, бо інакше страждає бідна Африка.

Навіть найбідніша африканська країна Зімбабве устами свого президента Мнангагви відмовилася від російських подачок

Таке хотів почути Путін. А у якості хабара цинічно запропонував шести країнам Африки безкоштовні постачання російського зерна. Але навіть найбідніша з них, сумновідома Зімбабве, устами свого президента Мнангагви відмовилася від російських подачок, заявивши, що вони в Москву не за дарами приїхали, а за відновленням повноцінної торгівлі на Чорному морі. Те саме повторив і президент ПАР – по суті, неформальний лідер багатьох африканських країн, учасник БРІКС, керувати якими свого часу збирався особисто Путін.

Жодну із резолюцій, які так хотіла Росія, африканці у Москві так і не ухвалили

Жодну із задач, жодну із резолюцій, які так хотіла Росія, африканці у Москві так і не ухвалили.

Навіть не уявляю, що далі видумає Путін, щоби показати своє світове лідерство. Якщо навіть в бідній Африці це лідерство не працює. Можливо, придумає якийсь інопланетний конгрес – "на підтримку ініціатив Путіна".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі