В України є приблизно рік. Що далі?

Байден дав дуже чіткий натяк на те, що Україна може отримати офіційне запрошення в НАТО на наступному саміті у Вашингтоні

На фінальній прес конференції Джо Байден все таки похапцем сказав про якісь конкретні дати – заявив, що треба ще потерпіти кілька місяців, аби Україна отримала запрошення до НАТО. Володимир Зеленський теж заявив, що сподівається на перемогу України через рік.

Це дуже чіткий натяк на те, що Україна таки може отримати офіційне запрошення на наступному саміті НАТО у Вашингтоні, і про це говорили Зеленський і Байден.

Саміт відбудеться наступного року, можливо, у квітні – на 75-річчя утворення НАТО.

Тому в України є рік.

Рік на те, щоби зняти всі питання щодо прозорості влади, реформ та правосуддя.

І рік на те, щоби в Україні і на Заході сформувалося розуміння формули миру. Бодай такого миру, який уможливив би початок офіційних переговорів про вступ України в НАТО.

Тому попереду – велика робота. Всі вимоги і реформи мають бути беззастережно виконані

Тому попереду – велика робота. Всі вимоги і реформи мають бути беззастережно виконані. Це пріоритетні задачі національної безпеки.

Щодо формули миру – ясності менше. Що вважати перемогою – непросте питання. Ми вважаємо, що це кордони 1991 року. На Заході, очевидно, остаточно визначаться з формулою перемоги України ближче до Нового року, коли буде зрозуміліша ситуацію на полі бою.

Весна–літо 2024 року стануть новим геополітичним рубежем

Але виглядає так, що максимум весна–літо 2024 року стануть новим геополітичним рубежем. До цього рубежу лишилися лічені місяці. Так, повторю, сказав найвпливовіший політик світу. Який, вочевидь, з цього рубежу українського миру почне свою виборчу кампанію 2024 року.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі