Замість шкідливих снеків. Хрусткі картопляні кульки з тунцем

Вони готуються у духовці, але мають таку смачну скоринку, наче їх смажили у фритюрі

Друзі, пропоную сьогодні разом приготувати хрумкі картопляні кульки з тунцем і сиром. Хрустка, золотава скоринка, яку всі так полюбляють, як у фритюрі, але готуються вони у духовці. Корисно та дуже смачно! Тож обов'язково спробуйте.

Інгредієнти

• 400 г картоплі (4-5 шт.)

• 150 г тунця

• 50 г яйця (1 шт.)

• 40 г твердого сиру

• 25 г борошна (1 ст. л. з гіркою)

• сіль (за смаком)

Додатково

• 50 г яйця (1 шт.)

• 50 г панірувальних сухарів

Приготування

Для початку пропоную власноруч приготувати панірувальні сухарі. Це дуже просто: нарізаємо невеликими шматочками тостовий хліб та підсушуємо у духовці або мікрохвильовці. Коли сухарі охолонуть, їх можна перебити в блендері або натерти на тертці.

Отже, беремося за наші картопляні кульки з тунцем. Відварюємо картоплю до готовності, зливаємо воду і робимо пюре. Залишаємо картопляне пюре, щоб воно повністю охолонуло. Натираємо холодне пюре на дрібній тертці. Додаємо до картоплі тунець, яйце, сир, борошно та перемішуємо. Якщо потрібно, додаємо трішки солі. Формуємо кульки з тіста. Занурюємо в яйце, а потім обвалюємо в панірувальних сухарях та кладемо на деко з пергаментом. Відправляємо випікатися кульки у розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Готово!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі