Вишукано та смачно: готуємо фаршировані квіти цукіні або гарбуза

Я пропоную використовувати в ролі начинки рікотту, але ви можете обрати будь-що – рибний мус, овочеве пюре тощо

Я відкрив це блюдо для себе в Італії, його там просто обожнюють. Квіти їдять фаршированими і смажать у фритюрі, а ще додають до піци. Це дуже смачно і дуже красиво. Радий, що у нас також вже прижився цей продукт. Я обожнюю запечені квіти цукіні з рікоттою. Їх варто спробувати хоча б один раз.

Інгредієнти

• 24-30 квітів цукіні

• 350 г рікоти

• 250 г листя шпинату

• 50 г цибулі

• 25 г вершкового масла

• мускатний горіх, сіль, перець

• мелені сухарі

• тертий пармезан

• оливкова олія

Приготування

Спочатку нарізаю дрібненько цибулю і смажу на вершковому маслі. Додаю листя шпинату і обсмажую їх легенько і швиденько – доти, доки вони перестануть випускати воду. Додаю сіль, перець, мускатний горішок і охолоджую. Змішую з рікоттою. За бажанням можна додати трішки пармезану для більш насиченого смаку.

Квіти гарбуза чи цукіні треба обережно промити та видалити маточки з тичинками

Квіти гарбуза чи цукіні (відрізняються тільки розміром) мию легенько і зачищаю від зелених маленьких листочків та видаляю маточки з тичинками. За допомогою кондитерського кулька фарширую квіти, злегка загортаю кінчики пелюсток, кладу на деко, посипаю смачними сухарями, пармезаном і бризкаю оливковою олією. Запікаю у духовці під верхнім грилем при температурі 220 градусів буквально хвилин 6-7.

Можна подавати і насолоджуватись дуже ніжними смаками!

До речі, фарш можна брати будь-який – білий рибний мус, наприклад, або рататуй і козиний сир. Нехай ваша фантазія працює на всю силу.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі