Домашній зефір: неймовірно смакує, легко готується

Триває сезон полуниці, тож пропоную використовувати цю можливість на повну

Знаю, що багато хто любить зефір за його легкість, низькокалорійність та користь – його виробляють з ягідного або фруктового пюре, тож такий десерт насичений вітамінами та пектином, що є корисним для серця, судин і виводить токсини з організму. Тож сьогодні пропоную приготувати смачний, ніжний, повітряний, а головне – домашній полуничний зефір.

Інгредієнти

• 70 г білка

• 70 г цукру (1 частина; 3,5 ст. л. без гірки)

• 270 г цукру (2 частина; 13,5 ст. л. без гірки)

• 100 мл води (0,5 склянки, об'ємом 200 мл)

• 20 мл лимонного соку (4 ч. л.)

• 130 г полуничного пюре

• 100 г яблучного пюре

• 10 г агар-агару (сила гелю 1100-1200; 2 ст. л. без гірки)

Приготування

Ми будемо робити два процеси одночасно – варити сироп та збивати меренгу. Спочатку приготуємо сироп: відправляємо в сотейник: цукор (другу частину), полуничне пюре, яблучне пюре, лимонний сік, воду, агар-агар та перемішуємо. Ставимо на плиту сотейник та варимо сироп до 105°С, постійно помішуючи – спочатку термостабільною лопаткою, а потім вінчиком. Перевіряти готовність сиропу будемо термометром.

Далі готуємо меренгу: збиваємо білок в чаші комбайну на середніх обертах до утворення піни. Додаємо цукор та продовжуємо збивати меренгу на середніх обертах. Після того як цукор розчинився, оберти збільшуємо трішки вище середнього. Коли сироп зварився до 105°С, додаємо його до меренги тоненькою цівочкою та продовжуємо збивати. Після того як додали весь сироп, оберти збільшуємо до максимальних.

Охолоджуємо зефірну масу до температури 47-48°С. Перекладаємо її в кондитерський мішок з насадкою "закрита зірка" діаметром 8 мм та відсаджуємо зефір на пергамент. З цієї маси виходить 34 половинки. Лишаємо зефір при кімнатній температурі на 10-12 годин для стабілізації. Потім обсипаємо зефір тонким шаром цукрової пудри. Скріплюємо половинки зефіру, обвалюємо їх в цукровій пудрі та струшуємо все зайве. Зефір готовий!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі