У Берліні нарешті прозріли. Але це неточно

Після десятків років комплексу вини перед Росією за Другу світову війну німці, здається, приходять до тями

У Берліні ухвалили стратегію національної безпеки, де "найбільшою загрозою" визначено Росію. Це після кількох десятків років комплексу вини німців перед Росією за Другу світову війну, через який Україні так довго не надавали зброю.

"Ми просто не можемо собі уявити, щоби з німецької зброї знову вбивали росіян", – так казали у Берліні

"Ми просто не можемо собі уявити, щоби з німецької зброї знову вбивали росіян", – так казали у Берліні.

Вже НЕ кажуть. Як і розуміють, що небачені закупівлі російського газу, які організовували цілі покоління німецьких політиків, підірвали безпеку не лише Німеччини.

"За кожен кубометр російського газу ми заплатили нацбезпекою потрійну ціну", – заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок під час презентації стратегії.

По суті, німецькі газові долари, які отримувала Росія, були прямим фінансуванням держави-терориста, за яке комусь треба нести не лише політичну відповідальність.

Саме зараз у німецьких ЗМІ обговорюють завершення розслідування знищення "Північного потоку". Говорять навіть про український слід

Але дуже цікаво, що саме зараз у німецьких ЗМІ обговорюють завершення розслідування – за участі німецького прокурора – знищення "Північного потоку". Говорять всерйоз навіть про український слід.

Однак якщо виходити з логіки нової стратегії нацбезпеки, німці мають знайти цю групу диверсантів лише для того, аби нагородити. Адже по факту і згідно стратегії, російський газ являв собою загрозу національної безпеки Німеччини. Чи знову зʼявиться комплекс вини перед Росією – цього разу за знищені труби?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі