Радіаційна небезпека: як стримати РФ від ядерних дурниць

Рефлекторний страх не провокує російську владу, він її паралізує

Атомні та гідро електростанції проходять одними статтями законів і звичаїв війни, статтями 56-60 Протоколу I від 8 червня 1977 року до Женевських конвенцій від 12 серпня 1949 року, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів. На війні ці об'єкти класифікуються як "установки і споруди, що містять небезпечні сили, а саме: греблі, дамби й атомні електростанції". Якщо немає бар'єру для підриву греблі, то немає бар'єру і для підриву дамби, якщо немає для дамби, то немає і для атомної станції.

На жаль, в принципах поведінки щодо Запорізької атомної станції, які генеральний директор МАГАТЕ пару тижнів тому пропонував затвердити рішенням Ради безпеки ООН, нічого не було про зниження води в Каховському водосховищі, на березі якого знаходиться станція. Вони містили те, що прописано в Протоколі I плюс про лінії електропередач, без яких одночасно зупиняються реактори і система охолодження, але нічого про воду для охолодження.

На станції в Фукусімі землетрус зруйнував лінії електропередач, і начебто система безпеки спрацювала, включивши дизель-генератори для системи охолодження. Але прийшли цунамі, спричинені землетрусом, і залили дизель-генератори. МАГАТЕ вже зрозуміла, що треба реагувати за руйнацію ліній електропередачі Запорізької станції (завдяки глибокій стурбованості зараз з шести чи семи залишилось цілою одна), але про рівень води в Каховському водосховищі, від якого залежить робота системи охолодження - вирішили не згадувати. Землетруси руйнують лінії електропередач і заливають дизель-генератори системи охолодження водою, росіяни руйнують лінії електропередач і позбавляють системи охолодження води.

Новак все знав, як знав російський прем'єр Мішустін, який минулого тижня проводив стратегічну сесію з освоєння окупованих територій

У мене є давня звичка продивлятись щотижня офіційну російську хроніку. Минулого тижня російський віце-прем'єр з енергетики Новак проводив важливі зустрічі в ОПЕК+, робив офіційну заяву про подовження скорочення видобутку російської нафти на 400 тис барелів на день, і зустрівся з таким собі дебільного виду Сальдо з числа колишніх українських чиновників, якого Путін призначив адмініструвати окуповані території Херсонської області, де знаходиться Каховська гідроелектростанція.

Я думаю, Новак все знав, як знав російський прем'єр Мішустін, який минулого тижня проводив стратегічну сесію з освоєння окупованих територій, які росіяни називають "новими територіями", підписував розпорядження про створення "залізниці новоросії". Як знала соціальний віце-прем'єр Голікова, яка після відвідання окупованих територій минулого тижня доповідала Путіну, що медичне страхування тим 1,5 млн жителів нових окупованих територій, яким вони за півроку встигли видати російські паспорти, можливо доведеться відкласти на рік через бойові дії.

Не тільки секретар російського радбезу Патрушев і міністр оборони Шойгу, весь так званий економічний блок уряду і адміністрації Путіна знали, що вони підірвуть Каховську дамбу, або ж знали, що можуть це зробити, якщо з бункеру надійде наказ. Більше того, вони знають, що більш катастрофічна руйнація ними може бути зроблена на Запорізькій атомній станції.

Небезпечно сподіватись, що "Росатом" зберігає раціональність стратегічних рішень

Директор "Росатому" Ліхачьов тричі за останній час зустрічався з директором МАГАТЕ Россі: в Калінінграді, Анкарі і Шанхаї. Ліхачьов напевно знає, що якщо отримає, то виконає бункерний наказ критично пошкодити Запорізьку станцію. Схоже, Россі також знає те, що знає Ліхачьов, тому і заявляє про вкрай небезпечну ситуацію довкола станції. І всі вже звикли до тих заяв.

Після підртиву росіянами Каховської дамби небезпечно сподіватись, що "Росатом" зберігає раціональність стратегічних рішень і його система прийняття рішень не уражена здурівшими методологами руського миру на чолі з Кірієнко і братами Ковальчуками.

Тепер від дурниць, зокремя ядерних, Росію утримують тільки інстинкти виживання.

Тому:

1) Ордери Міжнародного кримінального суду на арешт всіх, хто причетний до прийняття рішення про підрив Каховської дамби.

2) Санкції проти державного і приватного бізнесу Росії, причетного до оперативного контролю дамби.

3) Особисті попередження всім в Росії, причетним до оперативного контролю Запорізької станції, що інцидент з виходом радіації дорівнюється за індивідуальними і колективними наслідками до застосування ядерної зброї.

4) Неминучі тотальні санкції проти "Росатому" в разі виходу радіації.

Тільки вплив на рефлекси, ніяких вмовлянь Кремля. Рефлекторний страх не провокує російську владу, він її паралізує.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі