Начинку захочеться випити. Готуємо найхрумкіші чебуреки

Тісто на чебуреки максимально просте, але треба врахувати деякі нюанси. Потрібна саме сильногазована вода. До того ж, вона має бути холодною

Ви знаєте, якими мають бути справжні чебуреки? Неймовірно хрумкі зовні з сотнями золотавих пухирців, а всередині такі соковиті, що начинку хочеться просто випити. Саме такі і пропоную приготувати. Тісто зробимо на сильногазованій воді, щоб отримати стовідсотковий хрумкіт, а начинку приготуємо з ніжного баранячого фаршу.

ПОРАДИ З ПРИГОТУВАННЯ ТІСТА ТА СОКОВИТОЇ НАЧИНКИ

Тісто на чебуреки максимально просте, але треба врахувати деякі нюанси. Потрібна саме сильногазована вода. До того ж, вона має бути холодною, тому поставте пляшку в холодильник щонайменше на годину перед тим, як будете замішувати тісто. А ще, обов'язково дайте час тісту відпочити, щоб розійшлася клітковина та воно добре розкочувалося та зліплювалося. Захочеться різноманіття, спробуйте приготувати чебуреки на заварному тісті. Вони теж виходять неймовірно смачними, хоча й не такими хрусткими як ці.

Цибулю раджу не перекручувати на м'ясорубці, а нарізати дрібним кубиком

Для начинки я зробив фарш з баранини. Тут краще брати лопатку або окіст. Добре зачистьте м'ясо від плівок, щоб фарш вийшов ніжним. Цибулю раджу не перекручувати на м'ясорубці, а нарізати дрібним кубиком, вона зробить начинку соковитою. А для аромату ідеально підійде свіжа кінза.

ІНГРЕДІЄНТИ

Для тіста:

400 г борошна (+ для підпилу)

200 мл столової сильногазованої води

1 ст. л. соняшникової олії

дрібка солі

дрібка цукру

Для начинки:

400 г фаршу з баранини

1 цибуля

4 гілочки кінзи

3 дрібки солі

500 мл олії для смаження

Крок 1: Зробіть тісто на чебуреки. Насипте 400 г борошна в глибоку миску, додайте по дрібці солі та цукру, влийте 1 ст. л. соняшникової олії та 200 мл холодної столової сильногазованої води. Перемішайте спочатку масу ложкою до об'єднання інгредієнтів, а потім перекладіть на робочу поверхню притрушену борошном і замісіть пружне та еластичне тісто.

Крок 2: Зробіть з нього кулю, загорніть у харчову плівку та залиште відпочивати на 20 хвилин за кімнатної температури.

Крок 3: Зробіть фарш для чебуреків. З помитих 4-х гілочок кінзи обірвіть листя та дрібно посічіть ножем. Цибулю очистьте та наріжте дрібним кубиком.

Крок 4: В глибоку миску перекладіть баранячий фарш, цибулю, зелень, 3 дрібки солі, перемішайте та гарно видбийте його. Додайте до фаршу 50-70 мл холодної води та ретельно перемішайте виделкою.

Крок 5: Тісто для чебуреків розділіть на 8 частин. Притрусить робочу поверхню борошном та розкачайте кожен шматок в коло завтовшки 2 мм. Одночасно поставте розігріватися пательню з 500 мл соняшникової олії на маленькому вогні.

Крок 6: На одну половину тіста викладіть 1-1,5 ст. л. фаршу, а іншою накрийте.

Крок 7: Виделкою добре заліпіть краї, щоб в процесі смаження, рідина з фаршу не витікала у пательню. Так само сформуйте інші чебуреки.

Крок 8: Одразу смажте їх на пательні з обох боків до золотавої скоринки, а потім перекладіть на паперовий рушник, щоб зібрати зайвий жир.

Крок 9: Потім викладіть на тарілку або дошку для подачі і подавайте гарячими.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі