Готуємо трендові японські моті в домашніх умовах

Хочеться чогось незвичного, але нескладного в приготуванні? Це воно!

Пропоную сьогодні приготувати відомий японський десерт – тістечко моті з шоколадно-рисовим тістом, ніжним вершково-сирним кремом та ягідною начинкою. Надзвичайно смачно і готується дуже легко!

Ягідна начинка

• 80 г малинового пюре (без кісточок)

• 50 г вишні (без кісточок)

• 8 г кукурудзяного крохмалю (2 ч. л. без гірки)

• 10 г цукру (2 ч. л. без гірки)

Рисове тісто

• 100 г борошна з клейкого рису (10 ст. л. без гірки)

• 30 г кукурудзяного крохмалю (3 ч. л. з гіркою)

• 180 мл молока

• 30 г цукрової пудри (3 ч. л. з гіркою)

• 10 г какао-порошку (1ст. л. без гірки)

• 10 мл рафінованої соняшникової олії

Крем-чіз

• 270 г вершкового сиру

• 100 мл вершків (жирністю 30-33%)

• 50 г цукрової пудри (5 ч. л. з гіркою)

Приготування

Спочатку приготуємо ягідну начинку. Змішуємо в сотейнику усі інгредієнти: малинове пюре, вишню, кукурудзяний крохмаль та цукор. Ставимо на плиту та, постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Начинка має покипіти 20-30 секунд, щоб заварився крохмаль. Начинка готова, знімаємо сотейник з плити. Перекладаємо начинку у іншу ємність та лишаємо, щоб вона охолонула.

Далі приготуємо рисове тісто. Змішуємо в мисці сухі інгредієнти: рисове борошно, кукурудзяний крохмаль, цукрову пудру, какао-порошок. Додаємо до сухих інгредієнтів молоко та рафіновану рослинну олію. Ретельно перемішуємо. Накриваємо харчовою плівкою, робимо в плівці кілька проколів та ставимо миску на 30 секунд в мікрохвильовку. Дістаємо, перемішуємо, знову накриваємо харчовою плівкою та відправляємо в мікрохвильовку на 30 секунд. Повторюємо це 8 разів. Загальна кількість часу в мікрохвильовці – 4 хвилини. Увага: тісто не має липнути до рук. Відставляємо в бік, воно має охолонути.

Тепер приготуємо крем-чіз. Збиваємо в чаші міксеру холодні вершки з цукровою пудрою до м'яких піків. Додаємо вершковий сир та продовжуємо збивати на повільних обертах. Крем-чіз готовий. Перекладаємо його в кондитерський мішок.

І нарешті формуємо моті: змащуємо руки та стіл рослинною олією. Беремо тісто та ще трішечки вимішуємо його. Відрізаємо невеликий шматочок тіста та формуємо кульку розміром з грецький горіх. Посипаємо стіл кукурудзяним крохмалем та розкачуємо тісто діаметром 14-15 см. Беремо маленьку піалку, змащуємо її олією та викладаємо в неї тісто. Кладемо на дно трішки крему, потім ягідну начинку і закриваємо кремом. Піднімаємо вгору краї тіста та скріплюємо їх зверху. Зайве тісто відрізаємо ножицями. Дно моті обов'язково підпилюємо крохмалем, та перекладаємо у паперову форму для мафінів. Готово! З цієї кількості інгредієнтів у мене вийшло 10 тістечок.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі