Такого ви ще не куштували! Готуємо халву з… манки

Це чудова заміна магазинним солодощам

Чи пробували ви колись халву з манки? Ні? Тоді саме час її приготувати. Це рецепт із мого дитинства – мама подружки завжди готувала манну халву. Щоправда, у неї халва була з вишневим соком та волоськими горіхами, а моя халва з манки більш сучасна – з кокосовим молоком, соком маракуї та пеканом. Втім, підійдуть будь-який сік, горіхи та сухофрукти.

Інгредієнти

• 250 г манної крупи

• 200 мл кокосового молока

• 50 мл соку маракуї (можна замінити кокосовим молоком або водою)

• 50 г кокосової олії

• 30 г білого цукру (або меду, кленового сиропу)

• 50 г сушеного манго

• 50 г обсмаженого пекану (ви можете використовувати будь-які обсмажені горіхи та цукати – родзинки, курагу, фініки; загальна маса повинна становити 100 г).

Приготування

Для початку розігріваємо на сковороді кокосову олію. Додаємо манку і при постійному помішуванні на вогні, трохи вищому за середній, обсмажуємо протягом 3-5 хвилин. Манка може трохи змінити колір, це нормально.

Сік маракуї можна замінити на апельсиновий фреш або ягідне пюре з водою

Далі прогріваємо сік маракуї, розчиняємо в ньому цукор, з'єднуємо з кокосовим молоком. І виливаємо на сковороду до обсмаженої манної крупи. Цю частину рідини (250 мл) можна замінити на апельсиновий фреш або ягідне пюре з водою в пропорції 1:1. Маса стає щільною, її можна розминати за допомогою дерев'яної лопатки і потримати на середньому вогні ще 2-3 хвилини. Пробуємо на смак – манка не повинна хрумтіти.

Знімаємо з вогню. Додаємо обсмажені подрібнені горіхи та нарізане невеликими шматочками манго.

Перемішуємо, укладаємо масу у форму: вона може бути порційна силіконова (напівсфера) або просто піала.

Ну а далі – ховаємо в холодильник на кілька годин. Набираємось терпіння, а потім дістаємо, нарізаємо та смакуємо.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі