Найсмачніше сало в моєму житті: ділюсь секретами приготування

До речі, за цим рецептом можна готувати і грудинку, і щоковину

Ми з мамою їздили в Смілу й купили там дуже смачне генеральське сало. Що це за сало таке? Воно тоненьке і має прошарки ніжного м'яса, які нагадують генеральські лампаси. Його дуже цінують, бо з однієї свині виходить всього 4 кг сала. Я готував сотні рецептів з ним, але запечене – то просто любов. Отже, пропоную зробити цю смакоту разом.

Інгредієнти

• 1 кг сала

• 60-70 г міцної гірчиці

мелений чорний та духмяний перці

• 40-50 г часнику

• 5-6 лаврових листочків

• сіль

• фольга

• і секретні інгредієнти від мене: підкопчена паприка та декілька крапель соєвого соусу

Приготування

Зазвичай слало продають вже підсолене. Тому раджу вимочити його у воді з сіллю (25 г солі на 1 л води) приблизно 4-6 годин. Потім дістаємо сало з води та обсушуємо його рушником. Натираємо міцною гірчицею, меленими перцями та тертим часником. Сюди ж додаємо мелену паприку та соєвий соус

Далі сало складаємо навпіл шкіркою назовні, а всередину вкладаємо лавровий лист – даємо йому промаринуватись 4-6 годин. Після цього загортаємо сало у фольгу і відправляємо в духовку, розігріту до 190 градусів, на 40 хвилин. Через 40 хвилин розгортаю фольгу та дивлюся, чи підрум'янилася шкірка. Якщо вона ще недостатньо запечена, залишаю сало рум'янитися ще на 10-12 хвилин при температурі 200 градусів.

Нарешті дістаємо! Сало можна їсти ще гарячим. З чорним хлібом та хріном смакує неймовірно. До речі, за цим рецептом можна готувати і грудинку, і щоковину, але потрібна температура менша 175 градусів, а часу більше – 1,5 години.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі