Діагноз встановлено. Залишилось подолати хворобу

Український парламент офіційно визнав, що в основі режиму РФ лежить різновид тоталітарної ідеології

Термін "рашизм" тепер в українському правовому полі.

Парламент ухвалив постанову "Про визначення існуючого в Російській Федерації політичного режиму як рашизму та засудження його ідеологічних засад і суспільних практик як тоталітарних та людоненависницьких"

Щоб подолати хворобу, потрібно встановити точний діагноз.

Щоб перемогти у двобої зі злом, важливо називати речі своїми іменами.

Цією постановою український парламент на законодавчому рівні офіційно визнає, що в основі російського режиму лежить новий різновид тоталітарної ідеології та практики – рашизм.

У заяві Верховної Ради йдеться про те, що рашизм ґрунтується на традиціях російського шовінізму й імперіалізму, практиках комуністичного режиму СРСР та націонал-соціалізму.

Хоча рашизм наслідує світогляд і естетику гітлерівського та сталінського режимів, його коріння набагато глибше

Це дуже важливо для розуміння природи зла, з яким зіткнулася Україна і весь цивілізований світ. Тому що нинішня війна – не просто "війна Путіна". Ідеологією рашизму глибоко просякнуте все російське суспільство. І хоча рашизм наслідує світогляд і естетику гітлерівського та сталінського режимів, його коріння набагато глибше. Рашизм міцно настояний на особливостях російської державності й культури, задавненій соціальній ненависті, неподоланих імперських амбіціях і агресивному реваншизмі.

Засуджуючи рашизм, ми констатуємо, що розв'язана проти України війна є його прямим наслідком, і закликаємо світову спільноту об'єднати зусилля для подолання загроз, які рашизм несе для миру й безпеки усього людства.

Підтримавши цю постанову, Верховна Рада зробила важливий крок для поширення у світі розуміння суті й першопричин цієї війни. А отже – і до наближення нашої перемоги.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі