Ті самі полтавські галушки. Прості інгредієнти, а як смакує!

Думаю, вони можуть стати однією з найулюбленіших страв вашої родини

Хочете, я розповім вам про свою любов з Полтави? Колись я жив у цьому прекрасному місті й там закохався в їхні галушки з куркою. Це неймовірна смакота! А головний секрет – тісто, яке робили на домашньому кислому молоці. Зараз таке складно знайти. Але я знайшов аналог – і це ложковий кефір.

Інгредієнти на 3 порції

Для рагу з курки:

• 2-3 стегна курки (380-400 г м'якоті)

• 140-160 цибулі

• олія для смаження

• 100 г сметани

• чебрець, сіль та перець

Для тіста:

• 165 г ложкового кефіру

• 1 жовток

250 г борошна

• 2-2,5 г соди

• сіль

Приготування

Спочатку готуємо рагу. Стегенця я зачищаю від шкірки й кісток і ріжу шматками приблизно 2 на 2 см та обсмажую їх на олії. Важливо класти шматки на добре розігріту пательню з олією і не мішати їх, а почекати, поки вони підсмажаться й утвориться рум'яна скоринка. Після цього перегортаю шматки на іншу сторону.

Гарно підрум'янене м'ясо перекладаю у сотейник, а на тій самій пательні обсмажую дрібно нарізану цибулю. Вогонь має бути нижче від середнього, а цибуля має вийти духмяна і рум'яна. За бажанням, додайте чебрець (в мене був сухий).

Готову цибулю додаю до курки у сотейник, заливаю водою чи бульйоном на 1-2 см вище, ніж продукт, і ставлю томитися на 1-1,5 години на маленькому вогні – щоб цибуля розтомилася у соус.

На середині готування додаю сіль та перець, а наприкінці, коли частина рідині випарувалася, додаю домашню сметану (20-25%).

Поки все це томиться, готую тісто. Кефір змішую з жовтком та сіллю, додаю просіяне борошно й соду і замішую швидко тісто. Відкладаю його буквально на 10 хвилин відпочити. А тим часом готую саморобну пароварку – каструлю з марлею та мискою зверху. З тіста формую "джгути" діаметром 2 см і нарізаю їх поперек шматочками, які трішки присипаю борошном. Готую на пару 2 хвилини. Відкидаю у посудину, трохи змащену олією.

Коли всі галушки готові, з'єдную їх з рагу і тушкую 3-5 хв. Наприкінці додаю зелень кропу та цибулі.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі