Для тих, хто на дієті: паска без борошна та випікання

До речі, таку паску готували ще у 1925 році у родині Грушевського

Вже за кілька днів Великдень, тож пропоную до святкового столу приготувати ніжну сирну паску. Це ідеальний рецепт для тих, хто не має часу пекти або не вживає випічку. До речі, нещодавно дізнався, що таку паску готували ще у 1925 році у родині Грушевського! Кожного разу я готую для вас з любов'ю, а потім хвилююся, щоб у вас все вдалося. Бо я дуже хочу своїм рецептом подарувати вам трішечки щастя, на яке ми усі заслуговуємо!

Інгредієнти

• 400 г зернового сиру 9%

• 3 жовтки

• 100 г вершків 20%(або33%)

• 30 г цукру

• 50 г вершкового масла

• 80 г білого шоколаду

• 100 г родзинок або цукатів

• 10 г ванільного цукру

Крім того, вам знадобиться марля, блендер, сотейник та лопатка до нього, формочка для паски. Якщо немає спеціальної форми, спробуйте щось конусове, з отвором унизу або навіть квітковий горщик – там дірка внизу! Я брав середню форму.

Приготування

Сир важливо на самому початку віджати, тож позбавимося від зайвої вологи. Далі сир, жовтки, цукор і вершки кладемо в сотейник й добре пробиваємо блендером в кремову масу. Якщо немає блендера, тоді попередньо сир треба протерти через сито. Тоді процес буде трохи більше трудомістким.

Потім ставимо сотейник на плиту та, інтенсивно помішуючи, доводимо суміш до появи перших бульбашок, але не кип'ятимо, а відразу знімаємо з вогню. Не бійтеся, що суміш стала рідкою – це нормально.

Родзинки та цукати можна замочити на ніч у коньяку – буде ще смачніше

Додаємо білий шоколад і вершкове масло прямо в гарячу суміш і розмішуємо лопаткою до розчинення. Туди ж відправляємо попередньо бланшовані родзинки або цукати (їх можна замочити на ніч у коньяку – буде ще смачніше).

У форму кладу марлю (форма стоїть вузьким краєм вниз) – подвійний шар. Цього мені було достатньо. І висипаю всю суміш, яка ще тепла, трохи ущільнюю ложкою, складаю краю марлі нагору і ставлю в холодильник на добу або як мінімум з вечора до ранку.

Вранці прикрашаю білим шоколадом, цукатами, горіхами й взагалі чим душа забажає. Зберігаємо в холодильнику до п'яти днів, накривши плівкою.

Поради

Вершки можна замінити на сметану 20%. Якщо немає родзинок, кладіть сухофрукти або цукати. Курагу не раджу, тому що з сиром вона дає металічний присмак. Якщо робите без родзинок – збільште трохи цукру. Горіхи можна змінювати за бажанням на будь-які.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі