Ідеальні ліниві вареники: два секрети від шефа

Апельсиновий соус додасть цій домашній страві ресторанного шику

Я обожнюю ліниві вареники та можу їсти їх на сніданок хоч щодня! Знаю, що у кожного є свій особливий рецепт від мами або бабусі з присмаком дитинства. От і мій рецепт вже перевірений роками на роботі. І я з радістю ділюся з вами не лише ним, але й двома власними секретиками. А полягають вони в тому, щоби, по-перше, знайти гарний кисломолочний сир, а по-друге – добре віджати його. Тож обирайте смачний, не кислий і добре віджимайте (я не користуюсь пастоподібним взагалі).

Інгредієнти на 4 порції

– 450 г віджатого кисломолочного 9% сиру

– 100 г борошна

– одне маленьке яйце

– 50 г цукру

– 5 г ванільного цукру

Для соусу (на 1 порцію)

– 75 г апельсинового соку

– 15 г цукру

– 25 г вершкового масла

– можна додати цедру

Приготування

Готуємо вареники так: у віджатий сир додаємо яйце, цукор та добре перемішуємо виделкою, а наостанок всипаємо борошно. Я формую кульки, а з них роблю овальні вироби – так вони краще проварюються. До речі, такі заготовки потім можна заморозити. Відварюю варенички у трохи підсоленій воді.

Готуємо соус: апельсиновий сік треба довести до кипіння з цукром і затягнути вершковим маслом. Соус, до речі, можна робити і просто на воді, в якій варились вареники – але тоді знадобиться більше ванілі. Потім додаю у соус відварені вареники й злегка протушковую. Подаю зі сметаною, частиною невіджатого сиру і ягодами або сухофруктами.

А ще обожнюю додавати карамелізоване насіння соняшника. Для цього беру 100 г насіння і 35 г цукрової пудри. Все змішую на пательні і доводжу до карамелізації цукру, перемішуючи іноді лопаткою. З пательні це все треба зняти на силіконовий коврик або пергамент, а як захолоне – трохи подрібнити руками.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі