Київська перепічка. Найпростіший рецепт легендарного стрітфуду

Наче звичайна сосиска у тісті, але як же це смачно!

Ті, хто хоча би кілька разів відвідував столицю, стовідсотково знають смак легендарного стрітфуду – київської перепічки. Здається, що її не так просто приготувати, але ні: я даю вам найпростіший рецепт без заварювання і яєць. І декілька порад, які допоможуть приготувати ідеальну перепічку. Перша: дуже зручно викладати сформовані перепічки на маленькі шматочки пергаменту. Тоді їх легше відправляти до фритюру. Друга порада: не робіть тісто занадто рідким – воно прилипає до поверхні і вбирає багато жиру під час смаження. Дуже густе тісто не буде пухким і соковитим. Третя: обов'язково дайте тісту добре підійти перед смаженням. І, нарешті, четверта: температура на вашій кухні має бути 25°C і вище, не повинно бути протягів. Вам може стати в пригоді духовка зі склянкою окропу.

Інгредієнти

• 350 г теплої води

• 35-40 г цукру

• 8-10 г сухих дріжджів

• 520-540 г борошна

• 10 г солі

• олія для фрітюру

• 13-14 сосисок

Приготування

У теплій воді, не вище 38 градусів, розчинити цукор і дріжджі. Сухим дріжджам потрібно постояти 15-17 хвилин, щоб ви могли впевнитися в тому, що дріжджі активні – це важливо.

Далі додаємо просіяне борошно, сіль та замішуємо тісто. Мені знадобилося 520 г борошна, щоб отримати мʼякеньке тісто, яке ще може трішечки прилипати до рук. У вас може піти більше борошна – це залежить від його якості.

Залишив тісто в теплому місці на годинку, щоб воно піднялося. Даля обім'яв його і сформував 13-14 шматочків по 70 грамів. Надав сформованим шматочкам тіста прямокутну форму.

Сосиски краще дістати заздалегідь – вони повинні бути кімнатної температури

Сосиски я дістав заздалегідь – вони повинні бути кімнатної температури. Загорнув сосиски в тісто, добре звів краї, як на вареники. І знову відставив уже сформовані перепічки у тепле місце, щоб вони підійшли приблизно у 2,5 рази.

Тим часом я підготував олію без запаху, довів її до 180 градусів. Якщо ж у вас ще немає термометра – киньте шматочок тіста у олію і перевірте, як він буде смажитися. Обережно знімаю сиру перепичку і кладу в олію. Обсмажую орієнтовно по одній хвилині з кожного боку до красивого румяного кольору. Виймаю перепічку на паперовий рушничок, який забере зайвий жир.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі