Проводжаємо Масницю. Рецепт пухких млинців на дріжджах

Мені вони найбільше смакують з абрикосовим варенням. А ви з чим любите?

На Масницю була традиція прив'язувати колодку до руки тим, хто за рік не одружився, тому в багатьох регіонах це свято ще називають Колодій або Колодка. Назв багато і страв багато. Я захотів приготувати пухкі млинці на дріжджах.

Інгредієнти

500 г пряженого молока (замість пряженого можна брати звичайне)

8-10 г сухих дріжджів

210 г борошна

2 яйця

40 г цукру

дрібка солі

40 г рослинної олії

Приготування

Розігріваю 200 г молока до 40 градусів – не вище, бо інакше дріжджі не спрацюють. Нехай воно буде приємно тепле, в жодному разі не гаряче.

Додаю цукор і дріжджі, перемішую вінчиком та даю 10-15 хвилин постояти, щоб активувались дріжджі. Потім додаю у суміш борошно, дрібку солі й перемішую – виходить консистенція, як у сметани. А щоб не було грудочок, роблю це у два етапи.

Далі додаю другу частину молока і яйця, олію, перемішую, накриваю рушником і ставлю в тепле місце хвилин на 30-40, щоб суміш дуже добре "піднялась".

Олія, яка в середині тіста, допомагає змащувати пательню для наступного млинця

Розігріваю пательню і за допомогою серветки змащую її олією. Дуже обережно набираю ополоник піни, яка утворилась з тіста. Але так, щоби суміш не перемішувати, а лише набрати піну. Наливаю тісто на пательню і, досить сильно нахиляючи її, розподіляю піну по пательні. Готую на середньому вогні. Коли одна сторона готова, перевертаю млинець за допомогою деревʼяної шпажки. Олія, яка в середині тіста, допомагає змащувати пательню для наступного млинця.

Їсти треба одразу гарячими з татовим абрикосовим варенням. А з чим ви любите самі?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі