Тіло худне, а живіт – ні. Як позбутися вісцерального жиру

Велике черевце є небезпечним для здоров'я, оскільки жир перешкоджає роботі внутрішніх органів

Мені досить часто задають питання: чи реально назавжди позбутися від живота чи вісцеральний жир непереможний? Бо буває так, що людина худне, зайві килогами тануть на очах, а ось живіт все одно нікуди не поспішає. Давайте розбиратися разом.

У нашому тілі у нормі повинен бути жир, який розміщується під шкірою, навколо внутрішніх органів. Але в залежності від способу життя, харчування та фізичної активності його кількість може почати збільшуватися. І завжди він зрадницькі накопичується на животі. Великий живіт – це не лише естетично некрасиво, але й небезпечно для здоров'я, оскільки жир, накопичуючись навколо внутрішніх органів, стискає та перешкоджає їх нормальній роботі. Це може провокувати розвиток інсулінорезистентності, цукрового діабету, гіпертонії, онкологічних патологій тощо.

Що робити, щоб позбавитися від надлишкового жиру на животі? Два головних правила:

– змініть тип харчування: зверніть увагу на те, чим ви вечеряєте. Важливо не переїдати на ніч та харчуватися збалансовано протягом дня;

– додайте фізичної активності: без неї зменшити кількість вісцерального жиру важко. Підвищуючи фізичну активність, ви витрачаєте енергію, і організм бере її з жирових запасів. Тому так важливо підтягувати м'язи та активізувати м'язову масу. Але зауважте, що тренування не повинні бути надмірними. Ефективними, але не виснажливими.

Якщо ви дійсно хочете позбавитися від жиру на животі й не тільки, забудьте про дієти та урізання калорій

Якщо ви дійсно хочете позбавитися від жиру на животі й не тільки, забудьте про дієти – урізання калорій, підрахунок БЖУ тощо. Єдине правильне рішення – організувати харчування для себе, з урахуванням особливостей вашого організму, віку та способу життя. А також обовʼязково зробіть чек-ап організму на глікований гемоглобін, ліпопротеїди фракційно, ТТГ, глюкозу.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі