Що приготувати до свята кохання? Простий рецепт неймовірного чізкейку

Пиріг має вистояти у холоді 3-4 години – тож ви ще встигаєте до святкової вечері

Баскський чизкейк – надзвичайно ніжний, ледь вологий зсередини та з апетитною скоринкою зовні… Це смак кохання! Я готую його для вас з насолодою та з теплотою у серці, бо хочу дарувати вам любов і бути поруч з вами. Нумо створювати свято разом! Ми цього варті.

Інгредієнти

500 г сиру "Філадельфія"

100 г цукру

4 середніх або 3 великих яйця + 1 жовток

160 г вершків 30-35%

ваніль чи екстракт ванілі за бажанням

форма діаметром 20 см

Приготування

Готувати баскський чизкейк зовсім просто, але важливо дотримуватися температур, бо це дасть саме той результат – підпаленої з карамельним присмаком скоринки й ніжної, навіть текучої серединки. Саме таким він має бути. Тож усі інгредієнти заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб вони були кімнатної температури

Крем-сир розминаємо лопаткою, додаємо яйця, цукор, перемішуємо вінчиком, додаємо вершки та знов вінчиком робимо рівномірну суміш. Запам'ятайте головне: не збиваємо, а перемішуємо!

У форму кладемо пергамент, розігріваємо духовку до 220 градусів і випікаємо 21 хвилину. Тут треба бути уважним: в мене вже точно виведені температури й час, але кожна техніка трохи відрізняється. Тож ваша задача саме за 20-21 хвилину довести скоринку до прям підпаленого карамельного стану.

Не лякайтесь, що чизкейк ще дуже рідкий всередині: текстура стабілізується в холодильнику

Не лякайтесь, що виріб ще дуже рідкий всередині. Адже потім ми охолоджуємо чизкейк і даємо вистояти у холоді хоча б 3-4 години. Текстура стабілізується, і сир стане по консистенції як заварний крем.

Далі вже ріжемо і насолоджуємося поєднанням солодких і солоних смаків з карамельними нотками.

Якщо хочете зробити щось взагалі особливе – замініть 7-10% крем-сиру на сир з блакитною пліснявою чи брі. Навіть м'який козиний буде дуже смачно.

Всім бажаю гарного свята!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі