Ви колись смажили мандарини? Рецепт пирога на пательні

Швидко, смачно, а головне – ви здивуєте всіх!

Я починав готувати цей пиріг, коли було світло, а закінчував готувати на пальнику. Але ми, українці, незламні, тож нас не злякати складнощами. Згодні? Тому коли хочеться чогось незвичного, але простого та солодкого, пропоную приготувати мій пиріг.

Інгредієнти

5-6 мандарин середнього розміру

20 г вершкового масла

30 г цукру

можна додати мелений кардамон або корицю

Для тіста

1 велике яйце (або 2 маленькі)

50 г молока

50 г цукру

25 г рослинної олії

120 г борошна

5 г розпушувача

цедра лимону або ванілін

Приготування

На пательню з антипригарним покриттям насипаю цукор та вершкове масло. Помішую лопаткою і доводжу до карамельного кольору. Зверху кладу зрізом униз почищені й розрізані навпіл мандарини (звісно, що кісточки треба видалити), потім посипаю спеціями. Зверху одразу наливаю заздалегідь приготоване тісто, де усі інгредієнти просто добре перемішані вінчиком.Слідкуйте, щоб консистенція тіста була подібна до сметани. Все це накриваю кришкою та на маленькому вогні "печу" пиріг, поки тісто не пропечеться.

Готовність визначаю або рукою, або дерев'яною шпажкою. Також слідкую за вогнем, щоб пиріг підрум'янився. Карамельний колір означає, що страва готова та смачна!

Готовий пиріг перегортаю на тарілку – його можна їсти навіть гарячим. Він виходить соковитий і ароматний! І ось ще кілька порад: мандарини краще брати кислі, а перегортати легко за допомогою пласкої тарілки. Смачного!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі