До святкового столу. Неймовірний пиріг з рибою

Він смакує і гарячим, і холодним, тому зранку теж класно зайде

Я не знаю, як нам доведеться зустрічати Новий рік, але дуже хочу, щоб наші родини були щасливі. Тож будемо разом готувати нові рецепти з теплотою у серці.

Рожевий лосось, або горбуша, на мою думку, є недооціненним продуктом. М'ясо цієї риби низькокалорійне і має високий вміст білка. Це ідеальний продукт для схуднення. Риба дикого вилову з Аляски має найбільше користі та насичений смак. А завдяки особливостям жиру її легко переготувати, тому я обираю легку обробку.

Інгредієнти

1 кг листкового дріжджового тіста;

1 кг свіжого або 400г розмороженого шпинату;

150 г цибулі;

60-70 г вершкового масла;

6 яєць;

приблизно 950 г тушки горбуши (500-550 філе);

сіль, перець, яйце на помазку;

трохи борошна на підпил, пергамент.

Приготування

Для початку треба заздалегідь розморозити продукти у холодильнику. Далі рибу я розробляю на філе та ретельно вибираю кісточки. Зі свіжого шпинату видаляю стебло й обережно ріжу листя. Потім дрібненько січу цибулю та обсмажую на вершковому маслі на середньому вогні до початку красивого рум'яного кольору.

Що далі? Додаю шпинат, сіль та перець і перемішую, поки шпинат не осяде. Увага: довго не готуйте, хай буде соковитий! Яйця відварюю майже вкруту, охолоджую і ріжу слайсами.

Дуже холодне листкове тісто розкочую на пергаменті та борошні до 4-5 мм товщиною. Викладаю на його половину спочатку шпинат з цибулею, потім яйця, а потім горбушу, трохи нарізану ломтиками. Зверху посолити та поперчити, другу половину тіста загортаємо наверх. Його змащую яйцем й ножицями роблю легенький малюнок, не прорізуючи тісто до кінця. Ставлю у попередньо розігріту до 180-185 градусів духовку і випікаю до рум'яного кольору приблизно 25-27 хвилин. Обираю режим верх-низ або конвекція. Цей пиріг відмінно смакує як гарячим, так і холодним. І, до речі, порядок начинки можете змінювати.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі