Чому немає енергії та мотивації?

Бо ми не вміємо правильно відпочивати

Існує комплекс факторів, що не дозволяє нам відпочивати.

Якщо ми говоримо про те, що людина загалом не вміє розслаблятися, цьому може бути кілька пояснень. Або система дитинства була побудована так, що дитина була весь час зайнята, тому й дорослий звик до такого. Або людина порівнює себе з іншими людьми, які перебувають у складнішій ситуації. Виникає почуття провини: "Яке я маю право відпочивати зараз, коли інші так страждають?"

Трудоголік – це не той, хто дуже любить свою роботу. Це людина, яка ховається в роботу від якихось переживань

Або причина у трудовому трудоголізмі. Але трудоголік – це не той, хто дуже любить свою роботу. Це людина, яка ховається від якихось переживань у роботу, буденну метушню, щоб не стикатися із собою, не залишатися наодинці з проблемами, емоціями, думками.

Але відпочинок – важлива та невід'ємна частина нашого життя. І якщо ви не організували собі якісний відпочинок, не чекайте від себе енергії та мотивації.

Якісний відпочинок сам собою не зʼявиться у вашому житті. Його потрібно спланувати та організувати. Взяти за нього відповідальність.

Потрібно знати свій відпочинок – що саме вас відновлює та наповнює енергією

Потрібно знати свій відпочинок – що саме вас відновлює та наповнює енергією.

Змініть установку з "Я не заслужив відпочинок" на "Я маю право на повноцінний відпочинок. Якщо я добре відпочину, я зможу продуктивніше працювати!".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі