Навіть війна не змусила "слуг" вгамувати свою жадібність

На боротьбу з корупцією та культурну дипломатію грошей немає. А ось на власний піар та мародерство – будь ласка

Ця влада – невиправна.

Навіть жахлива війна й потреба концентрації всіх зусиль задля перемоги не змусили "слуг народу" вгамувати свою жадібність і нахабство.

Викриті НАБУ й журналістами-розслідувачами факти, починаючи від розкрадання очільниками Запорізької ОДА ешелонів гуманітарки і закінчуючи "прихватизацією" заступником керівника Офісу президента волонтерського автомобіля для армії – лише невеличка верхівка айсберга.

Маючи більшість у парламенті, вони використовують для мародерства в грандіозних масштабах бюджетні кошти, що надходять від українських платників податків і держав Європи та США.

В проєкті держбюджету на 2023 рік не знайшлося грошей на зарплату антикорупційним прокурорам. Хоча це чітка вимога ЄС

В проєкті держбюджету на 2023 рік, внесеному урядом на друге читання, не знайшлося грошей на зарплату 8 антикорупційних прокурорів. Хоча це чітка вимога ЄС, без грошей якого ні про який нормальний держбюджет не могло б бути й мови.

Уряд "слуг народу" прикривається війною, щоб розповідати, що "немає грошей" на боротьбу з корупцією на найвищому рівні. Так само у "немає грошей" на культурну дипломатію і взагалі українську культуру, яка через фінансовий зашморг, накинутий владою, не може задовольнити величезний запит на все українське. Водночас в уряду чарівним чином з'являються десятки мільярдів на спецфонди, що розподіляються в ручному режимі.

Найбільш обурливим є вперте бажання влади використовувати народні гроші на власний піар

Але найбільш обурливим є вперте бажання влади використовувати народні гроші на власний піар. Місяць тому при розгляді бюджету-2023 в першому читанні Верховна Рада провалила спробу додатково запхати в нього 1,4 млрд грн видатків на так звану "інформацію для державних потреб" у теле- й радіоефірі. Здавалося б, чудова можливість спрямувати ці кошти на потреби армії чи інші важливі цілі. Але як же діячам з Офісу президента і "слугам народу" загалом піарити себе, коханих, якщо не вливати гроші в усім остогидлий телемарафон чи ерзац-іномовлення у вигляді каналів "Дом" і Freedom?

І от уряд, наплювавши на голосування парламенту, знову пхає ці 1,4 млрд грн на "доми"-"фрідоми" в держбюджет, який протягуватимуть у Раді вже цього тижня. Такі ось демократія, парламентаризм і пріоритети бюджетної політики.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі