Натисніть reset. Три вправи для зняття стресу

Засинаєте і прокидаєтеся втомленим? Вам потрібне перезавантаження

Відчуваєте, що голова наче не ваша? Без кінця крутяться думки, в яких особливої ​​ясності немає. Засинаєте втомленим, прокидаєтеся втомленим. Мозок закипає так, що часом навіть важко дихати? Усім іноді потрібне перезавантаження, і це очевидні ознаки цього.

Оскільки в голові немає кнопочки reset, щоб прокинутися на ранок свіжим та життєрадісним, над перезавантаженням доведеться попрацювати самостійно.

У короткостроковій перспективі є три перевірені способи повернути собі легку голову.

Пишіть не замислюючись, не виводячи літери, не аналізуючи

Пишіть. Пам'ятайте, що папір стерпить все. Але пишіть, не замислюючись, не намагаючись, не виводячи літери, не аналізуючи. Пишіть все, що виводить рука (саме рука, не клавіатура). Виливайте весь потік підсвідомості. Як закінчите, заплющте очі і зосередьтеся на своєму диханні. Посидіть так 15 хвилин, потім прочитайте те, що займає вашу голову.

Повільні піші прогулянки чудово приводять думки до ладу

Гуляйте. Повільно. У місцях, де мінімум людей. Почніть з півгодини. Якоїсь миті помітите, що зовсім не думаєте, а розглядаєте кущі та дерева, архітектуру, дрібні деталі, траву, що завгодно. Повільні піші прогулянки чудово приводять думки до ладу.

Додайте в життя рухи: танці, бокс, східні єдиноборства, акробатику

Займіться спортом. Якщо ваше життя пов'язане з постійними стресами, конфліктами, емоційним шоком, що позначається і на психічному, і фізичному здоров'ї, займіться спортом. Без жартів. На постійній основі. Не обмежуйтесь тренажерами та біговою доріжкою. Додайте в життя рухи: танці, бокс, східні єдиноборства, акробатику. Голова буде зайнята, часу думати про щось інше просто не буде. Цей спорт чудово дозволяє відчувати себе в моменті та дає емоційну розрядку. Перезавантаження буде відбуватися кожного заняття, а стрес не встигне накопичуватися.

Якщо відчуваєте, що зовсім розбиті та не можете розібратися зі своїми думками – зверніться до фахівця. Разом ви знайдете причину та шлях до емоційного здоров'я.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі