Соковиті та з хрумкою скоринкою. Готуємо солоні сирники

Я використовую у приготуванні вівсяне борошно, але можна брати і звичайне

На цей рецепт солоних сирників мене минулого року надихнула подруга, яка обожнює корисні сніданки. Сирники виходять надзвичайно соковиті, із хрумкою скоринкою. Мені здається, що вони будуть неймовірно смакувати з лососем та сметаною.

Інгредієнти

300 г домашнього сиру (творог)

1 яйце

100 г петрушки

100 г шпинат

сіль

свіжий тім'ян

35 г вівсяного борошна

олія для смаження

Приготування

Творог треба добре віджати через рушник або марлю – там завжди є надлишкова волога, а вона нам не потрібна.

Петрушку і шпинат ретельно мию, видаляю стовбури – великі стебла, і саму зелень бланшую, тобто заливаю окропом, одразу ж виливаю на сито, даю охолонути і добре віджимаю від вологи. Цим я ще раз видаляю з неї надлишкову вологу. Доречі, замість шпинату можна брати звичайний кріп.

Далі добре подрібнюю зелень разом з яйцем у блендері.

Потім змішую у мисці усі інгредієнти – домашній сир, сіль, зелень з яйцем, вівсяне борошно. Формую кульки, на вівсяному ж борошні формую з них сирники.

На невеликому вогні підсмажую їх з кожного боку до румʼяної скоринки, накриваю кришкою і ще раз підсмажую з кожної сторони.

До речі, за бажанням ви можете брати і звичайне борошно – з ним теж виходить смачно.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі