Вельс мав пропустити нас на чемпіонат світ

Бо для нас це важливіше

Чому я вважаю, що Вельс вчора мав пропустити Україну на чемпіонат світу з футболу.

Не програти, не поступитися, а саме що пропустити.

"Мав" тут у формулюванні це не "повинен", бо немає таких прописаних зобов'язань, так ніхто таке й не прописує прямо в правилах, приписах чи постановах, це просто ніби очевидно.

Бо Україні важливіше.

Участь в чемпіонаті — це можливість через гру, через перемоги, через інтерес глядачів по всьому світі знову привернути увагу до війни проти Росії

Для України та участь в чемпіонаті — це можливість через гру, через перемоги, через інтерес глядачів по всьому світі знову привернути увагу до війни проти Росії. Отримати більше підтримки, грішми, зброєю, прихистку для українців, отримати більше санкцій до росії. Отримати більше осуду агресора, більше уваги до того, що Росію треба зупинити, більше розуміння цього серед тих людей, хто про це чи не знає взагалі, чи не звертає уваги, бо далеко від того. Можливо, таким чином, через ту увагу, врятувати більше життів українців. Може, навіть швидше припинити війну — через те саме посилення санкцій.

Для Вельсу це просто футбол.

Тобто на одному боці людські життя та долі, які потенційно чи не потенційно, а реально можна врятувати. На іншому — можливість для Бейла та компанії покрасуватися красівими хаєрами перед публікою. Трохи неспівставно, як на мене.

Якщо спускатися на рівень банальних та кривих трохи аналогій. Це як чому ми в трамваї поступаємося місцем леді чи пану поважного віку, чи там військовому без ноги на милицях. Не тому, що там якесь покарання, що не поступишся місцем, чи не тому, що ти якось хочеш їх принизити (як зараз модно казати: "не можна поступатися місцем, бо це ніби приниження для того, кому поступаєшся"). Тому, що ім просто може бути важче стояти, ніж тобі. Точніше, не може, а точно важче. Тому дорослі більш-менш люди й поступаються, хоча сидіти так зручно, і попа в кріслі не була з 1958 року, і це ж так важливо, але їм, мабуть, важливіше.

Оце те, що зрозуміли шотландці як доросла нація, та не валлійці.

Про "спорт поза політикою" та "все вирішується на полі" це взагалі смішно, бо це улюблені зараз наративи "іззапоребріка". Такі самі як "Україна сама винна" і "все можна вирішити за столом перемовин". Спорт давно вже політика, особливо зараз, коли час давно не мирний, і установки мирного часу елементарно не працюють що в економіці, що в політиці, що в спорті.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі