Нічого сперечатися: чому депутати скасовують пільгові податки?

Меморандум із МВФ у нас історично прийнято не сприймати серйозно. Мовляв, завжди порушували, то давайте не міняти традицію

Чому депутати скасовують пільгові податки, зокрема і 2% для ФОП?

Тому, насамперед, що це наші зобов'язання перед партнерами. Міжнародними. "Ми підписали", як то колись Коломойський сказав. Тим більше, дійсно підписали.

І це умова не лише меморандума із МВФ (який в нас історично не прийнято сприймати серйозно. Мовляв, завжди порушували, то давайте не міняти традицію), а й ще меморандуму із ЄС про макрофіндопомогу на 18 млрд євро цього року лише. Потім теж очікується. Причому, цей меморандум з ЄС так виписано, що починаючи із липня, гроші ми отримуватимемо лише якщо виконаємо взяті умови (зараз поки отримуємо просто, без умов. Вже отримали 7.5 млрд і 1.5 - у червні. А далі доведеться виконувати обіцяне).

Тобто це поверненя - це питання не лише окремих 10 чи скільки там нарахували мільярдів гривень додатково до бюджету з податків, а ще й щонайменше 9 млрд євро у 2023. Й більше потім, сподіваюся. Плюс гроші МВФ та все, що з ними пов'язане.

Це не щось нове. Навпаки, очікуване давно

Причому це повернення до норм початку 2022-го - це не щось нове. Навпаки, очікуване давно. Текст меморандума з ЄС ще у грудні був, чи навіть у листопаді. Так само як текст програми з МВФ. І там все це було. Проєкт в Раді з'явився ще у січні. Тож, скоріше, питання було, а чого так довго тягли?

Все воно очікувано, і нема чого сперечатися чи ремствувати, мені здається.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі