Українська ППО дістає російські ракети з того світу

Та сама, яка була "знищена", за даними Кремля, в перші дні війни

Всім нам цікаво, як себе почуває українська ППО?

ППО — справа не менш тонка, ніж Схід, тому до кінця війни загалу про це знати нічого не варто, але ж цікаво, й за вікном час від часу щось трапляється. Спробуємо розібратися.

Українська ППО була знищена в першу годину війни ВКС ЗС РФ. Ну, так Кремль сказав. І потім ще разів зо два знищів її про всяк випадок. Ну так, просто, контрольним — в голову, тобто в РЛС.

Для ударів по об'єктах в глибині України застосовуються залишки запасів крилатих ракет, при чому досить економно. Долітає не все

Але у повітрі ми бачимо таке: для ударів по об'єктах в глибині України застосовуються залишки запасів крилатих ракет, при чому досить економно. І то долітає не все. Можна предположити, що українська ППО дістає частину ракет безпосередньо з того світу, де згідно з баснями генерала Конашенкова, і перебуває вже 93 доби.

Запаси ракет простіших і старших віком застосовують зі стратегічних бомбардувальників дальньої авіації ВКС ЗС РФ Ту-95МС, які здійснюють пуски ракет Х-101 і Х-555 з рубежів над Каспійським морем, та Ту-22М3, котрі з рубежів над Азовським морем стріляють ракетами Х-22. А чого так? "Пенсіонінформбюро" вважає, що а) до рубежів, ближчих до України, ще треба долетіти суто технічно (а не каждая птица долетит до середины Днепра) і б) чота страшно літати там, де з того світу може щось прилетіти прямо у фюзеляж.

Надходить інфа про застосування ракет Х-22 з бомбардувальників Ту-22М3 по цілях в Донбасі. Ще раз: стратегічними ракетами по тактичних цілях. А чого так? А підлітати до лінії фронту, нафаршированої ПЗРК, впевнено ігноруючих бортові пастки та системи протидії повітряних аналоговнетов ВКС РФ, стрьомно.

"Пенсіонінформбюро" бачить тут наступну мораль:

- десь в Донбасі або поблизу присутні далекобійні ЗРК ПС ЗС України;

- ВКС РФ нарощуватимуть пошуки вже раніше знищеної ними ж ППО ПС ЗС України, все частіше ми будемо бачити повідомлення про появу літаків дальньої авіації РФ поблизу східних кордонів України;

- давненько ми не чули про прибуття до наших теренів Х-101 та Х-555, а ось про розгортання ОТРК "Іскандер" у Брестській області — чули. Як так? А мабуть ось так: немає достатньої кількості справних літаків, підготовлених пілотів, достатньої кількості ракет повітряного базування;

- весь цей "високоточний арсенал" може завдати шкоди стаціонарним об'єктам, а ось поцілити такого неспокійного і мобільного небіжчика, як українська ППО, навряд чи здатний;

- генерал Буданов нам пише, що РФ розстріляла десь 60-70% своїх "високоточних" ракет. Секунда бухгалтерії: на ураження типового об'єкту, котрий "вмирав" від 2-4 ракет нового парку, зараз треба 8-12 ракет з музею (тобто російського арсеналу). Генерал не помиляється, повірьте. Хлопчики планували воювати 72 години, а тягнуть кота за хвіст 93-у добу. Тим більше що кіт виявився тигром, з розмірами і станом здоров'я котрого поки в РФ визначитися не можуть.

Українське небо боронять просто афігенні хлопці та дівчата

Тому громадяни, вдивляючись у небо, зніміть каску/бейсболку/кіпу, чи що там у вас на голові. Не того, що впаде, а того, що українське небо боронять просто афігенні хлопці та дівчата. Вони заробили величезний респект до себе, до своєї роботи та її результатів.

Українська ППО жива, на жаль не вся, але більшою половиною щонайменше, і розлякує свинособачу авіацію: 206 літаків та 170 гелікоптерів (62 та 70% відповідно від початкового складу авіації угруповання вторгнення). Це вона знищила 15% і 17% літальних апаратів від загального парку агресора. За 93 доби. Тим, що є. І продовжує нарощувати.

Про ситуацію на лінії фронту "Пенсіонінформбюро" в курсі в частині, що його стосується, про те, як російські вертольоти ходять по головах оборонців, знає, але то не має відношення до стану ППО ПС ЗСУ. ППО Сухопутних військ веде не менш важкі бої і робить все можливе, прикриваючи бойові порядки. Їм — окрема подяка, але пост — не про них.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі