Готуємо домашню рикоту зі звичайного молока

Такий сир можна використовувати для сирників, запіканок, додавати в соуси та усілякі начинки

Звісно, зазвичай цей м'який сир готують з сироватки після виробництва моцарели та інших сирів — звідси й назва — знов приготованої. Але можна робити і з молока — буде більш жирним і ніжним.

Інгредієнти потрібні наступні:

- 2 л молока. Можна брати цільне молоко, домашнє і навіть пастеризоване, але не тетрапак;

- 3-4 г лимонної кислоти;

- сіль за бажанням.

Готую таким чином: нагріваю у каструлі чи сотейнику молоко до 90 градусів на середньому вогні, як зазвичай. Знімаю з вогню. Відважую лимонну кислоту і розбавляю її трішечки водою — 30 мг. Ввожу лимонну кислоту в молоко. Перемішую вінчиком або ложкою. Даю постояти 10 хвилин — молоко згортається. Обережно переношу рикоту на сито з марлею і даю ще відстоятися, охолонути і стекти зайвій сироватці 30 хвилин.

Замість лимонної кислоти можна узяти 35-40 г лимонного соку або винного оцту. Я робив і так, і так, але результат, як на мене, вийшов найкращий з лимонною кислотою — сама рикота була найніжніша.

На виході в мене вийшло 400 г рикоти. Такий сир можна використовувати замість домашнього сиру (творогу) для сирників, для запіканки, просто їсти та, звісно, додавати у соуси та усілякі начинки.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі