Дефіцит палива та профіцит електроенергії. Може, це і є рішення?

Так, це не миттєве розвʼязання паливної кризи, але один із варіантів її мінімізації

Навіть у нинішніх умовах є найпростіші способи мінімізації проблем із паливом та способи, що дозволяють уникати нових траблів.

У нас зараз профіцит електроенергії в системі, ми її навіть експортуємо та закликаємо жителів країни не економити та включати побутові прилади.

Значна частина автомобільного трафіку, наприклад у Києві, спричинена жахливою роботою громадського транспорту. Їздити на ньому з лівого берега на правий той ще квест. Водночас у Києві є можливості щодо нарощування пасажирообороту міським електротранспортом: метро (скорочення інтервалів), міська електричка, трамваї, тролейбуси. Все це працює на електриці та частково зніме навантаження з автомобільного руху містом.

Або візьмемо нещодавнє пільгове ввезення автомобілів з-за кордону з нульовим оподаткуванням.

Хто додумався на тлі дефіциту палива відкрити це митне вікно, в яке в'їхало 75,5 тис. автомобілів, значною мірою елітних?

Хто додумався на тлі дефіциту палива відкрити це митне вікно, в яке в'їхало 75,5 тис. автомобілів, значною мірою елітних, з великим обсягом двигуна? Уявляєте, наскільки виросло навантаження на паливну систему? Адже всі ці автомобілі треба заправити. Плюс пробки на дорогах у воєнний час.

Держава втратила на податках за пільгового розмитнення 7,5 млрд грн. За такої дірки в бюджеті!

До речі, для волонтерів можна було зробити окремий канал ввезення авто.

Але тут головне інше: якщо є дефіцит палива і він існуватиме доти, доки є ризик знищення нафтобаз, тобто до кінця війни, — вводьте нульове розмитнення для електромобілів (тут частину рішень прийнято). А головне – створюйте програми переходу таксі на електротранспорт на місцевому рівні.

Тобто поступово знижуйте навантаження на паливну систему АЗС та збільшуйте споживання електроенергії приватним та громадським транспортом.

Так, не швидке рішення, але швидко тільки "кішки родяться"...

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі