На кожну російську ракету маємо відповісти десятком своїх по об'єктах агресора

Ми входимо в нову еру війни, де воюють не так солдати, як технології. І тут в України потенціал значно вищий

На кожну ракету по території України ми повинні відповідати 10 ракетами по об'єктах агресора.

Ми не маємо іншого шляху, як повторювати шлях Ізраїлю. В ці дні, рік тому, з 10 по 21 травня 2021 року в Ізраїлі було проведено операцію "Страж стін" у Секторі Газа.

Передісторія така: увечері 10 травня ХАМАС розпочав масові обстріли Ізраїлю із сектору Газа, було випущено не менше 150 ракет. У відповідь Армія оборони Ізраїлю завдала авіаударів по Сектору Газа. За заявою ізраїльських військових, вони вразили 140 військових цілей. За даними Армії оборони Ізраїлю, у ніч на 11 травня ХАМАС випустив понад 200 ракет, постраждали десятки людей.

11 травня Армія оборони Ізраїлю розбомбила багатоповерхову будівлю "вежа Ханаді" в Секторі Газа, де розміщувалися офіси ХАМАС. Також Ізраїль оголосив про мобілізацію 5 тисяч військовослужбовців резерву та 8 рот резервістів МАГАВ.

ХАМАС випустив 137 ракет. За даними ізраїльських військових, 90% ракет було перехоплено системою "Залізний купол"

11 травня ХАМАС випустив 137 ракет по Ашкелону та Ашдоду з метою перевищити потенціал протиракетної системи "Залізний купол". Ракети були запущені також у напрямку Тель-Авіва та інших міст у центрі Ізраїлю. За даними ізраїльських військових, 90% ракет було перехоплено системою "Залізний купол".

14 травня Ізраїль зазнав масованих ударів літаками та САУ M109A6 Paladin систему тунелів, побудовану в Секторі Газа палестинським радикальним рухом ХАМАС. Жоден ізраїльський солдат не вступив на територію Сектору Газа.

У ході контртерористичної операції "Страж стін" ЦАХАЛ обчислив місце розташування бойовиків ХАМАС за допомогою мультикоптерів із системою штучного інтелекту "Хімера" (Chimera), розробленою компанією Thirdeye Systems за підтримки відділу розробки озброєнь у міністерстві оборони (МАПАТ)

15 травня угруповання ХАМАС обстріляло ракетами порт у місті Ашдод. 16 травня були чергові обстріли міст півдня Ізраїлю. 17 травня було завдано ударів по домівках 5 командирів ХАМАС.

18 травня - зафіксовано пуски по житлових районах Ізраїлю приблизно 90 ракет із Сектора Газа, з яких приблизно 22% впали на території сектора, а решту перехопила система ПРО "Залізний купол". 21 травня сторони домовились про припинення вогню.

Захистити наші інтереси та кордон можна лише одним способом - удар у відповідь повинен бути в рази сильнішим за нанесений противником. А удар противника має бути відбитий українським аналогом "Залізного купола".

Ми входимо в нову еру війни, де воюють не так солдати, як технології. І тут в України потенціал значно вищий.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі