Третя світова вже триває

Це війна двох принципово різних систем цінностей

Це війна двох принципово різних систем цінностей

На питання "Коли почнеться Третя світова?" завжди відповідаю: вже триває. Попри те, що поки тільки на території України. Але вже насправді за участі багатьох держав і народів. Її результати вплинуть і вже впливають на процеси на всій планеті.

Це не лише світова війна, але й війна світів

Та це не лише світова війна, але й війна світів. Принципово різних систем цінностей, уявлень про життя, поглядів на минуле та майбутнє.

"Рускій мір" — авторитарний, сповнений зневаги до демократії, закритий, побудований на ненависті та заздрості до всього іншого, байдужий навіть до своїх.

Йому протистоять українці, основою менталітету яких є свобода, тому їхні суспільні моделі завжди були та будуть демократичними. Українці, які здатні у критичні моменти до ефективної співпраці та солідарності, які своїх не кидають.

Але те, що відрізняє нас від росіян, — не просто основи нашої національної ідентичності. Це риси, притаманні західній цивілізації, побудованій на фундаменті свободи й здатності до співпраці. Те, що робить нас невід'ємною частиною Заходу, вільного світу, який є антиподом "руского міра". Тому це війна світів.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі