Росія – військова імперія. Які санкції її зупинять

Потрібна тотальна ізоляція

Єдині дієві санкції щодо Росії – це повне припинення будь-яких економічних відносин із Росією. Та дуже бажано з усіма громадянами Росії. Тотальна ізоляція.

Лише такі санкції здатні щось змінити в поведінці Росії в якомусь осяжному майбутньому, тому майбутньому, яке можна хоч якось прогнозувати. В перспективі років, а не сторіч.

Все інше взагалі не спрацює.

Колективний Захід колись сам дійде до того. Ціною ще багатьох Буч та Бородянок в Україні. Та, імовірно, ціною таких же наруг над мешканцями Вільнюса, Вісагінаса, Даугавпілса, Нарви, Кохтла-Ярве та інших міст поблизу кордону. А, може, й Відня/Швехата, Будапешта, Касселя чи Люксембурга та інших, які фігурували ще у радянських воєнних планах ядерних та танкових атак.

Колективний Захід колись сам дійде до того. Ціною ще багатьох Буч та Бородянок в Україні. Та, імовірно, ціною таких же наруг над мешканцями Вільнюса, Вісагінаса, Даугавпілса, Нарви, Кохтла-Ярве та інших міст поблизу кордону

Жодних жартів. Нам теж колись здавалося: де ми, цивілізація, ХХІ сторіччя, а де масове насилля та вбивства тисяч людей, що це вже неможливо. Можливо. І там буде можливо.

Росію, росіян не переконати точковими та поступовими санкціями. Це військова імперія з майже 700-річною історією, яка стала саме військовою імперією приблизно за часів Васілія ІІ Темного у 1440-1450-х роках. Після цього весь час за різних правителів та обставин Росія була суто військовою імперією.

Імперією – тобто постійно прагнула до розширень та завоювань, навіть коли розширюватися нема куди. Будь-якою ціною, без урахування втрат і без жодного здорового глузду.

Віськовою – тобто тою, яка завжди для досягнення цілей використовувала лише і тільки силу. Жодних довгострокових союзів, паритетних угод (як у Австро-Угорщині, яка мала перетворитися на Австро-Угорщино-Славію), жодних культурних асиміляцій, які практикували майже всі інші імперії в історії. Тільки сила: підкорись або помри.

Як денаціфикувати Росію, де нацизм та мілітаризм – це основа, стрижень держави?

Два шляхи. Або розвал, повернення до стану Московії Васілія ІІ. Або сотні років перевиховання, можливо, не сімсот, але і не двадцять-сорок.

Санкції проти військової імперії працюватимуть лише тоді, якщо обмежуватимуть можливість імперії воювати. Заберуть в неї ресурс, який потрібний для війни. Бо налаштування населення Росії воювати санкціями не забереш, це має бути тотальна перебудова мізків та світосприйняття, і це історія на довгі десятиріччя.

Санкції проти військової імперії працюватимуть лише тоді, якщо обмежуватимуть можливість імперії воювати. Заберуть в неї ресурс, який потрібний для війни

Навіть німці, які були військовою імперією менше 80 років, й у них пішли десятиріччя на зміну культурного коду та ментальності. Що вже казати про Росію з її 670 роками.

Санкції потрібні для того, щоб лишити Росію з тим ресурсом, який в неї є. Без жодної підтримки чи підпитки, в тому числі, через "гарних рускіх". Це не змусить Росію припинити цю війну. Повторюся, війна – це їхній культурний код. Це відбере, точніше, зменшить ресурс починати наступні. А цю все одно вигрібати Україні.

Що раніше Захід це зрозуміє, що раніше введе повне ембарго, повний блок на Росію, на розрахунки, на торгівлю, на фінансові операції, на все загалом, тим менше буде можливостей у Росії для війни. Тим менше майбутніх жертв буде у нас і в Заходу.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі