Як приготувати брауні "Чорний ліс"

З начинкою і без борошна

Брауні "Чорний ліс" – та ще й без борошна.

Інгредієнти:

150 г чорного шоколаду

75 г молочного шоколаду

100 г вершкового масла

40−45 г какао

3 середніх яйця

195 г цукру

4 г солі

Начинка:

300 г замороженої вишні

45 г цукру

8 г кукурудзяного крахмалю

5−10 г соку лимону або апельсину

Для збитих вершків:

200 г вершків

30 г цукру або цукрової пудри

цедра апельсину або лимону

Приготування:

На водяній бані розтоплюю шоколад разом з вершковим маслом. Щойно масло розтане, знімаю з плити, додаю какао та перемішую.

Окремо збиваю яйця разом з цукром у стійку піну і додаю їх у три прийоми до ледь теплої шоколадної суміші.

Солю і ставлю в холодне місце, щоб маса затверділа, бо суміш ще дуже рідка.

Коли суміш охолоне та стане тягучою, викладаю її на пергамент за допомогою ложки. У мене вийшло 20 майбутніх печеньок. Не хвилюйтеся через форму – все вирівнюється.

Ставлю в добре розігріту духовку (до 220 градусів) на 6 хвилин, максимум на 7. Можна використовувати тільки верхній нагрів. Додавати час не варто, але переконайтесь у правильності температурі.

Ще гаряче печиво трохи формую кільцем по колу, щоб воно було красивим і рівним, та залишаю його охолонути.

Готую начинку. Розморожену вишню викладаю на пательню та вмикаю середній вогонь. Потім додаю цукор, змішаний з крохмалем, та, постійно помішуючи, доводжу до кипіння і тримаю ще одну хвилину. Після чого відставляю охолонути, накривши плівкою, щоб вишні не підсохли.

Добре охолоджені вершки збиваю у стійку піну разом з цукром або цукровою пудрою та з цедрою для додаткового аромату.

Збираємо печиво

На нижню сторону охолодженого печива за допомогою кондитерського мішка по колу випускаю збиті вершки. А в середину викладаю вишню та накриваю все іншим печивом.

У мене вийшло 10 досить великих брауні "Чорний ліс".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі