Чізкейк готую із грейпфрутом. Він ідеально відтіняє ніжний смак десерту

Рецепт максимально простий

Ніжний сирний чізкейк – ідеальний десерт для будь-якого святкового столу. Рецептів чизкейка існує дуже багато. Я хочу поділитися своїм рецептом, як завжди, нічого складного в ньому немає, все максимально просто. А ще я вирішив трохи вдосконалити десерт і приготував чізкейк із грейпфрутом. Грейпфрут ідеально відтіняє ніжний смак десерту, неодмінно спробуйте.

Інгредієнти:

500 г сир (жирність обирайте на свій смак)

200 мл йогурт (без наповнювачів)

150 г цукор

10 г желатин (гранульований)

50 мл вода

250 г вівсяне печиво

100 г вершкове масло

Для прикраси:

1 шт. грейпфрут

2 ст. л. цукор

20 г вершкове масло

1/2 шт. лимон (сік половини лимона)

20-30 г чорний шоколад

Приготування:

Залийте 10 г желатину водою (приблизно 50 г) і відставте на 10 хвилин. За цей час желатин розбухне. Після цього на паровій бані розчиніть желатин, постійно помішуючи вінчиком або ложкою. Потім відставте миску в сторону. Якщо желатин почне застигати, поверніть миску на парову баню.

Вівсяне печиво (250 г) подрібніть в крихту. Можна використовувати блендер або просту качалку. Змішайте крихту з розтопленим вершковим маслом (100 г). Добре перемішайте до однорідного стану.

Викладіть пластичну масу в форму, як основу. Добре утрамбуйте склянкою і поставте в холодильник для застигання.

Сир (500 г) перетріть через сито для однорідності і змішайте з 200 мл йогурту і 150 г цукру. Добре перемішайте сир з цукром до однорідності блендером або звичайною ложкою.

Додайте в сирну масу розпущений желатин і перемішайте.

Викладіть отриману масу на основу з вівсяного печива і знову поставте форму в холодильник для застигання.

Грейпфрут добре помийте і наріжте кружальцями. Його ми будемо використовувати, як прикрасу для чізкейку. Якщо вам не дуже подобається невеличка гіркота грейпфрута, можете використовувати апельсин.

Якщо вам не дуже подобається невеличка гіркота грейпфрута, можете використовувати апельсин

Розтопіть на сковорідці 20 г вершкового масла. Коли масло трохи розтопиться, вичавіть туди сік половини лимона.

Додайте в сковороду 2 ст. л. цукру. Зменшіть вогонь і дочекайтеся, поки цукор розтане. Після цього перемішайте розтоплений цукор з маслом і лимонним соком.

Викладіть на сковорідку кружечки грейпфрута і тушкуйте 5-7 хвилин, поки фрукт не карамелізується. Періодично перевертайте часточки щипчиками або виделкою.

Після охолодження викладіть карамелізовані кружечки грейпфрута на чізкейк і за бажанням посипте чорним шоколадом, нарізаним на смужки.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі