Як правильно підсмажити качине філе

М'ясо подаю із соусом

Потрібно найсвіжіше філе, куплене там, де ви знаєте, що виробництво та умови ідеальні по чистоті. Можна купити самому свіжу качку та обробити її, можна узяти заморожене філе – це буде безпечно.

1. Потрібен гострий ніж – зробити поперечні розрізи на шкірі, але тільки надрізати шкіру, не доходячи до м'яса. Це робимо для того, щоб зайвий жир рівномірно витопився в процесі приготування і ми отримали хрумку тонку шкірку і рівномірно прогріту м'якоть. Зайву товсту шкірку відрізаємо.

2. На холодну пательню кладемо філе шкірою вниз і ставимо на середній або навіть трохи нижче середнього вогонь. Доводимо до рум'яної висмаженої скоринки – у мене це займає хвилин 6-7.

На холодну пательню кладемо філе шкірою вниз і ставимо на середній або навіть трохи нижче середнього вогонь

У процесі, як починається утворюватись скоринка, я перевіряю і в деяких випадках пересуваю філе – щоб все рівномірно рум'янилося. Пательня може бути будь-яка.

3. Обсмажуємо до рум'яності з іншого боку, на жирі, що вже утворився. Це займає менше часу, від 1,5 до 2 хвилин, можна також просто поливати качку гарячим жиром з ложки.

4. Відкладаємо в тепле місце приблизно на 10 хвилин. Можна просто загорнути у фольгу.

5. З пательні прибираю зайвий жир, кладу обрізки качки, а також моркву, селеру та цибулю, порізані довільно. Підсмажую, додаю трохи тім'яну, зубок часнику, сіль, перець, далі – червоного сухого вина, випарюю, додаю шматочок вершкового масла і "затягую" ним соус. Можна додати трішечки Ру – соус краще затягнеться. До речі можна додавати і різних ягід для смаку. Готовий соус проціджую через сито та куштую на смак.

6. Ще раз обсмажую філе на новій пательні – тут ми просто робимо свіжу гарячу скоринку. Час обсмажування – до 1 хвилини. На цьому етапі можна додавати сіль та перець, і ще рекомендую додати свіжий розмарин, чебрець і битий часник для кращого аромату.

7. Прибираю з пательні філе та даю ще постояти хвилинку (щоб рівномірно розподілились соки). Розрізаю навпіл і подаю, поливши соусом.

Просмажка у цьому випадку вийде медіум, можливо – medium rare, якщо грудка велика. Тож тренуйтеся і знаходьте, яка краще на ваш смак, але не раджу пересмажувати – грудка стає сухою.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі