Бараняча нога буде ідеальною стравою до новорічного столу

На гарнір можна подати запечену картоплю, кус-кус з овочами або парміджано

Коли я складаю святкове меню, то завжди танцюю від основної страви. Тоді від закусок до десертів - все складається в смачний ланцюжок.

Баранину в нашій родині полюбили всі, навіть ті, хто казав "фу", почувши тільки з якого м'яса ця смакота на столі. Зараз і у дітей це "супер".

Рецепт знайшла в Інтернеті більше 10 років тому. Тоді мене привабило те, що бараняча нога з часником і розмарином - різдвяна страва в багатьох країнах Європи. Я спробувала раз, два… І відтоді це одна з наших улюблених страв на різні свята і просто так, коли збираються друзі. Охолонути страва не встигає, змітається миттєво. А готується без особливої мороки, дуже просто.

Зазвичай я купую м'ясо в одному з м'ясних магазинів, якому довіряю. Днями купила ягнячу ногу, яка трохи більше 2-х кілограмів. Різдво ж…

Інгредієнти:

Бараняча (ягняча) нога

Сіль

Часник 4-5 зубочків

Перець

Розмарин або прованські трави

Оливкова олія

Приготування:

1. Зачистити ножем плівку з ноги.

2. Вичавити або потерти на дрібну тертушку часник.

3. Розмарин зняти з гілочок (або взяти готову суміш прованських трав) і змішати з часником, сіллю, перцем і оливковою олією.

4. Добре промасажувати маринадом ягнячу ногу з усіх сторін.

5. Розстелити фольгу на столі в кілька шарів, загорнути ногу.

6. Залишити ногу в холодильнику мінімум на ніч.

7. Дістати м'ясо з холодильника за годину до запікання.

8. Духовку виставити на 200 градусів. Розраховувати так 1 Кг=1 година. Але я люблю дуже м'яке м'ясо. Тож після перших 40 хвилин, зменшую температуру до 150 градусів. І потім печу ще десь 2-2,5 години. Орієнтуйтесь по своїй духовці.

9. Перевірте готовність м'яса ножем, має з'явитися прозорий сік в місці розрізу.

Перевірте готовність м'яса ножем, має з'явитися прозорий сік в місці розрізу

10. За бажанням можете зняти фольгу і підрум'янити страву протягом 10 хвилин на високій температурі.

На гарнір можна подати запечену картоплю, кус-кус з овочами. Ще добре смакує з парміджано (запеченими баклажанами) і зеленим салатом з помідорами.

Цей рецепт ідеальний і для новорічного свята.

Смачного столу і сімейного затишку!

P.S. Ділюся рецептом м'ясної страви оскільки з пандемією дуже мало хто дотримується посту. Навіть керівники церков зверталися до прихожан і пояснювали, що треба бути дуже обережними і берегти своє здоров'я.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі